18.06.2018 20:04

"Jauno Jāņu orķestris" Siguldas pils kvartālā ieskandinās jauno albumu

Autors  Una Griškeviča
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
"Jauno Jāņu orķestris" Siguldas pils kvartālā ieskandinās jauno albumu publicitātes

Otrdien, 19. jūnijā, jaunfolka grupa "Jauno Jāņu orķestris" ar jaunā albuma "Ieviņa" atklāšanas koncertu ieskandinās pirmo no trim atjaunotajām Siguldas pils kvartāla ēkām un "Valmiermuižas" vēstniecību Siguldā.

"Koncertā izskanēs gan albumā iekļautās divpadsmit jaunās dziesmas ar dainu vārdiem un jaunu oriģinālmūziku, gan "JJO" labi zināmās dziesmas ielīgošanas moskaņā," saka grupas līderis Juris Kaukulis, uzsverot – jaunais albums izdots gan ierastajā CD, gan arī vinila plates formātā.

"Ir interesanti paklausīties, kā sen tapušas četrrindes organiski savienojas ar mūsdienīgu skanējumu kā kāja ar zeķi, līdz ar to radot neparasti māksliniecisku izteiksmes veidu, kas brīžiem gan uzjautrina, gan kvalitatīvi saskumdina. Emociju spektrs ir plašs, brīžiem nonākot pat nerātno dainu apcirkņos," recenzijā teic vēl viens siguldietis – mūzikas žurnālists Kaspars Zaviļeiskis.

Jāpiebilst, ka aktuālais singls "Ieviņa" pašlaik jau ieņēmis vietu labāko trijniekā gan "Muzikālā banka" iknedēļas topā, gan "Latvijas Radio 2" nedēļas klausītāko dziesmu topā, gan arī ierindojoties 1. vietā Radio "NABA" LV Top10.

Otrdien uz skatuves "Jauno Jāņu orķestris", kā ierasts, muzicēs pilnā sastāvā: Juris Kaukulis, Ieva Strode, Artis Orubs, Kaspars Tobis, Andris Veinbergs un Valērijs Cīrulis. Ieeja pasākumā – bez maksas.