04.06.2018 12:14

Foto: Dzintaru koncertzālē ieradušies 147 jaunie operdziedātāji no visas pasaules

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Foto: Dzintaru koncertzālē ieradušies 147 jaunie operdziedātāji no visas pasaules publicitātes

Svētdien Dzintaru koncertzālē ieradās un dalībai 37. starptautiskajā Hansa Gabora Belvederes jauno operdziedātāju konkursā reģistrējās 147 jaunie operdziedātāji no 54 pasaules valstīm. No 5. līdz 10. jūnijam viņi sacentīsies par uzvaru pasaules prestižākajā operdziedātāju konkursā un iespēju tuvākajā laikā uzstāties uz labāko pasaules opernamu skatuvēm.

Oficiālajā 37. starptautiskā Hansa Gabora Belvederes jauno operdziedātāju konkursa atklāšanā tā ģenerāldirektori Izabella Gabora un Holgers Bleks, pateicoties rīkotājiem par silto uzņemšanu, sacīja: "Mēs priecājamies sveikt jūs, dārgie dziedātāji, Belvederes konkursa 2018. gada fināla kārtā. Jūs varat būt lepni par iespēju būt par vienu no 147 dalībniekiem, kuri šodien sāk savu dalību konkursa finālā. Parādiet savu labāko sniegumu, bet neaizmirstiet, ka jūs neesat tikai konkurenti, tāpēc izmantojiet šo konkursu arī lai iepazīstos cits ar citu, veidotu draudzību un baudītu skaisto Jūrmalu, Rīgu un Latviju."

Šāda līmeņa starptautisks vokālistu konkurss Latvijā notiek pirmo reizi, un savulaik tas bija nopietns pagrieziena punkts karjerā tādiem pasaulslaveniem latviešu operdziedātājiem kā Elīna Garanča un Egils Siliņš. Jaunos dziedātājus konkursā vērtēs īpaša žūrija, kuras sastāvā būs prestižāko pasaules opernamu direktori no Londonas Karaliskā Koventgārdena, Berlīnes, Drēzdenes, Diseldorfas, Madrides, Hamburgas, Maskavas Lielā teātra un citiem opernamiem. Latviju konkursa žūrijā pārstāvēs Latvijas Nacionālās operas un baleta valdes priekšsēdētājs Zigmars Liepiņš.

Dzintaru koncertzāles pārstāvis Mārtiņš Pučka atgādināja, ka Latviju konkursā pārstāvēs Laima Lediņa (soprāns) un Līga Gita Zīriņa (soprāns), kā arī četri dziedātāji, kuri Belvederes konkursam kvalificējās pēdējā brīža atlases kārtā – Laima Krīgere (soprāns), Edgars Ošleja (bass), Kalvis Kalniņš (baritons), un Rihards Millers (baritons).

5. un 6. jūnijā no plkst. 10.00 līdz 18.00 vēsturiskajā Dzintaru koncertzālē norisināsies konkursa atlases pirmā kārta, bet 7. un 8. jūnijā – pusfināls. Pateicoties Jūrmalas pilsētas atbalstam, skatītāji konkursa atlases kārtas varēs apmeklēt bez maksas ar ieejas kartēm, kuras iespējams saņemt "Biļešu paradīzes" tirdzniecības vietās.

10. jūnijā plkst. 19.00 Dzintaru koncertzālē norisināsies Belvederes jauno operdziedātāju konkursa fināls, kurā kopā ar festivāla orķestri diriģenta Ilmāra Lapiņa vadībā uzstāsies 15 izcilākie konkursa dalībnieki, sniedzot unikālu iespēju koncerta apmeklētājiem dzirdēt perspektīvākos jaunos operas talantus, kuri jau pēc pavisam neilga brīža uzstāsies uz prestižāko opernamu skatuvēm. Koncerta laikā tiks noskaidroti arī Belvederes konkursa uzvarētāji, kam sekos apbalvošanas ceremonija koncerta beigās.

Biļetes uz konkursa fināla koncertu vēl pieejamas "Biļešu paradīzes" tirdzniecības vietās.