03.09.2012 12:34

Jūrmalu pieskandinās dzejas lasījumi

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Dzejas diena Jūrmalā. Dzejas diena Jūrmalā. www.jurmala.lv

Jūrmalas Kultūras centrs aicina uz tradicionālajām dzejas dienām 14. septembrī Horna dārza lapenē.

 

Jau no pusdienas jūrmalniekus uz Horna dārzu aicina Latvijas grāmatizdevēji, kuri uz Jūrmalu vedīs savus jaunākos iespieddarbus, lai par draudzīgām cenām piedāvātu dzejas dienu apmeklētājiem. Grāmatu tirdziņš būs apmeklētājiem pieejams no pulksten 12 līdz 19 Kultūras centra pirmā stāva telpās.

Pulksten 16 Jūrmalas Kultūras centrs aicina mazos lasītājus un viņu vecākus uz poļu rakstnieka Mikolaja Ložiņska bērnu pasaku grāmatas "Būtnes bēg" fragmentu priekšlasījumu. Grāmatas autors Mikolajs Ložiņskis un tās tulkotāja no poļu valodas Ingmāra Balode pavisam nesen ieguva Starptautisko Jāņa Baltvilka balvu bērnu literatūrā un grāmatu mākslā. M. Ložiņska grāmatas "Būtnes bēg" kādu no pasakām mazajiem pasākuma apmeklētājiem lasīs grāmatas tulkotāja Ingmāra Balode.

No pulksten 17 Dzejas dienas turpināsies ar latviešu dzejas lielmeistaru Jāni Peteru, kuram pavisam nesen izdevniecībā "Jumava" klajā nācis jaunākais dzejas krājums "Minhauzens un kamikadze".

Īpašu muzikālu pārsteigumu dzejniekam J. Peteram un skatītājiem būs sagādājušas vokālās grupas "Sus dungo" dalībnieces Kate Pāvula un Liene Dravniece, kas, netipiski savam repertuāram, izpildīs pēc savas un Jūrmalas Kultūras centra gaumes skaistākās dziesmas ar Jāņa Petera vārdiem.

14. septembris ir nozīmīgs datums dzejniecei un tulkotājai Ingmārai Balodei, kurai šajā dienā pēc piecu gadu klusuma iznāk jauns krājums. Savus jaunos, nekur vēl nedzirdētos dzejoļus dzejniece lasīs jūrmalniekiem, lai pēc pasākuma dotos uz Rīgu, kur būs iepazīšanās vakars ar jauno grāmatu. Jūrmalniekiem būs priviliģēta iespēja iegādāties viņas grāmatu un saņemt autogrāfu vēl pirms oficiālās grāmatas atklāšanas.

Dzejas dienas Horna dārzā šogad būs īpašas arī ar diviem dziesminiekiem Kārli Kazāku un Miku Frišfeldu, vēsta portāls "Jūrmala.lv".