02.05.2018 16:05

Koru skatē Siguldā pieci kolektīvi nopelnījuši augstāko novērtējumu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Carnikavas kamerkoris "Vēja balss" Carnikavas kamerkoris "Vēja balss" facebook.com/korisvejabalss

Ar koru skatēm Siguldā un Ogrē noslēdzies XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XIV Deju svētku Noslēguma koncerta "Zvaigžņu ceļā" repertuāra apguves skašu maratons, kura laikā savu māku demonstrēja 17 000 amatierkoru dalībnieki un teju 400 kori, tajā skaitā visu Pierīgas novadu kolektīvi.

Siguldas koru apriņķa skatē pieci Pierīgas kori izpelnījās augstākās pakāpes atzinību, žūrijas vērtējumā iegūstot vismaz 45 punktus no 50. Tie ir Garkalnes novada jauktais koris "Pa saulei" (diriģente Marta Ozola), Carnikavas kamerkoris "Vēja balss" (Jurģis Cābulis), Saulkrastu jauktais koris "Anima" (Kārlis Rūtentāls, Laura Leontjeva), Sējas novada jauktais koris "Sēja" (Kaspars Ādamsons) un Siguldas novada kultūras centra jauktais koris "Atvars" (Jānis Baltiņš).

Pirmās pakāpes diplomus saņēma jauktie kori "Jumis" un "Mundus" no Ādažiem, "Spārni" no Siguldas, "Bangotne" no Saulkrastiem, "Mežābele" no Inčukalna, "Ropaži" no Ropažiem un "Mergupe" no Mālpils, kā arī Carnikavas sieviešu koris "Undīne" un Siguldas novada kultūras centra sieviešu koris "Teiksma".

Otrās pakāpes novērtējumu izpelnījās Siguldas pagasta kultūras nama jauktais koris "Sigulda", Zaķumuižas jauktais koris "Ozolzīle", Romas Katoļu baznīcas Siguldas draudzes sieviešu koris "Vox Cordis", Krimuldas tautas nama vīru koris "Vecie draugi", kā arī Siguldas novada jauktais senioru koris "Gāle" un Inčukalna novada jauktais koris "Atblāzma".

Vēl vairāki Pierīgas kori piedalījās Ogres koru apriņķa skatē, un visi ieguva pirmās pakāpes diplomus. Tie bija Salaspils jauktie kori "Elpa" un Lōja", Stopiņu novada jauktais koris "Ulbroka", Ikšķiles tautas nama sieviešu koris "Soare" un Stopiņu novada sieviešu koris "Madara".

Jau ziņots, ka iepriekš notikušajā Pierīgas koru apriņķa kolektīvu skatē augstākās pakāpes diplomus ieguva Babītes novada jauktais koris "Maska", Ķekavas kultūras nama vīru koris "Ķekava" un Mārupes novada kultūras nama senioru sieviešu koris "Noktirne".

XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu koru konkursa pusfināls notiks 2. un 3. jūnijā Rīgā, Latvijas Universitātes Lielajā aulā.