29.08.2012 09:26

No Siguldas uz Parīzi ar rupjmaizi čemodānā

Autors  Elīna Kondrāte
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Jau trešdien Marija Naumova aicina doties uz Siguldu, lai baudītu vasaras novakari kopā ar viņu īpašajās Parīzes pusnakts noskaņās. Jau trešdien Marija Naumova aicina doties uz Siguldu, lai baudītu vasaras novakari kopā ar viņu īpašajās Parīzes pusnakts noskaņās. publicitātes attēls

Šovakar Siguldas pilsdrupu estrāde ietīsies romantiskās Parīzes pusnakts noskaņās, jo uz skatuves kāps Marija Naumova. "Laipni lūdzam Parīzē!" aicina dziedātāja.

Jau pavasarī izskanējusī dziedātājas Marijas Naumovas koncertprogramma "Pusnakts Parīzē" guva neviltotu sajūsmu, tāpēc tagad tā atgriezusies pie klausītājiem. "Šis koncerts būs kā ceļojums.

 


Tā būs Parīze Siguldā," par gaidāmo koncertu Siguldas Pilsdrupu estrādē stāsta skatuves māksliniece. "Kad notika koncerti pavasarī, iedomājos, ka gribētu reiz šo mūziku dzirdēt arī pie dabas, ne tikai telpās. Šķita, ka tad skanēs īpaši skaisti. Un par to, ka nekļūdījāmies, pārliecinājos koncertā Alūksnē, kas notika 17. augustā," stāsta dziedātāja. "Šī mūzika, savienojoties ar dabu, ir vēl skaistāka, tāpēc ar prieku visi gaidām koncertu Siguldā."


Tāpat kā iepriekšējām koncertprogrammām, arī "Pusnakts Parīzē" idejas autore ir pati dziedātāja. "Šajā koncertā skanēs franču mūzika, tieši Parīzes dziesmas. Noskaņa ir mazliet nostalģiska, ļoti liriska un romantiska." M. Naumova atklāj, ka vakara gaitā izskanēs gan zināmas melodijas, gan vēl nedzirdētas. "Daudzām melodijām klausītāji varēs dungot līdzi, iespējams, kāds atcerēsies jaunību..." smaidot teic mūziķe. Atšķirībā no pavasara koncertiem, "Pusnakts Parīzē" koncertprogrammā ieviesušās izmaiņas. "Lai klausītājiem un pašiem būtu interesantāk, programmu esam mainījuši par aptuveni 40 procentiem. Mums pievienojies arī viens no labākajiem Parīzes ģitāristiem Samī Dosā (Samy Daussat). Būs daudz jauna."

M. Naumova koncertā muzicēs kopā ar Vidzemes kamerorķestri Andra Veismaņa vadībā, savu uzticamo pavadošo mūziķu grupu, kā arī īpašajiem viesiem no Francijas – Toniju Bonfisu (Tony Bonfils) un Fransuā Parizī (Francois Parisi), kurš muzicējis Oskara nominācijai izvirzītajā Vudija Alena filmā "Pusnakts Parīzē". Dziedātāja atklāj – apmeklētāji jau atzinuši, ka koncertā jutušies, kā pastaigājoties pa Parīzi.

Lai gan M. Naumova jau vairākus gadus kopā ar dzīves biedru un dēliņu Artūru dzīvo Francijas galvaspilsētā, pabūt Latvijā izdodoties itin bieži. "Latvijā dažas dienas esmu katru mēnesi. Man ir ļoti cieša saikne ar Latviju, un tā arī paliks." Taču, dodoties mājup, čemodānā allaž esot rupjmaize, žāvēti augļi un šokolādes sieriņi, ko Parīzes veikalos nenopirkt. Palēnām Marija plāno Parīzē atsākt muzikālās gaitas. "Pirms paliku stāvoklī, sāku koncertdarbību arī Parīzē, bet pašlaik baudu pelnītu dekrēta atvaļinājumu. Dēls jau ir paaudzies, un drīz man būs laiks sākt strādāt pašai," saka skatuves dīva.

Marijas Naumovas solo koncerts "Pusnakts Parīzē" Siguldas Pilsdrupu estrādē notiks trešdien, 29. augustā, pulksten 20. Biļetes iegādājamas "Biļešu paradīzes" kasēs visā Latvijā un www.bilesuparadize.lv. Cena – no Ls 5.