28.08.2012 16:20

Dubultu luterāņu baznīcā skanēs eņģeļu balsis

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Dubultu evanģēliski luteriskā baznīca. Dubultu evanģēliski luteriskā baznīca. www.riga.in

Piekto jubileju šogad svinēs Jūrmalas ērģeļmūzikas festivāls "Vox angelica" Dubultu evanģēliski luteriskajā baznīcā.

 

Piecu gadu jubileju festivāls svinēs ar pieciem koncertiem, kas notiks septembrī ik svētdienu pulksten 18," informē Dubultu ev. lut. draudzes koncertu producente, ērģelniece Edīte Alpe: "Savā pastāvēšanas laikā festivāla tematiskais spektrs ir bijis ļoti plašs – tas veltīts gan latviešu mūzikai ar nosaukumu "Latviešu komponistu portreti ērģeļskaņās", gan Eiropas ērģeļmūzikai – "Ceļojums Eiropas ērģeļmūzikas zemēs"."

Festivāla koncertos demonstrēta netradicionāla pieeja akadēmiska koncerta papildināšanā ar daudzpusīgam metodēm: intervijām un sarunām koncerta gaitā, aktiera līdzdalību, mūziku ilustrējošām ainām ekrānā ar video un foto palīdzību, dabas skaņām audio ierakstos. 

Viens no festivāla mērķiem ir parādīt ērģeles kā universālu instrumentu karalieni: ne tikai spilgtu solisti, bet arī kā lielisku sadarbības partneri kopā ar citiem solistiem – dziedātājiem un instrumentālistiem, kurš spēj uzņemties pat orķestrālas funkcijas pavadījumā. Festivālā piedalījušies praktiski visi pazīstamākie latviešu ērģelnieki, kā arī vairāki ārzemju viesmākslinieki. 

Tradicionāli, ka ērģeļmūzikas festivāla koncertos Dubultu baznīcā neredzamais ērģelnieks klausītājiem ir redzams ekrānā, kas vienmēr ir izpelnījies publikas interesi un atzinību.

Ieeja par ziedojumiem, sākot no Ls 1.