12.04.2018 11:13

Uz koncertu Dzintaru koncertzālē aicina ansamblis "Brokastis četratā"

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Uz koncertu Dzintaru koncertzālē aicina ansamblis "Brokastis četratā" publicitātes

Svētdien, 15. aprīlī, plkst. 14.00 ciklā "Brīvdienu mūzika" Dzintaru koncertzālē būs iespēja tikties ar talantīgu draugu un domubiedru apvienību "Brokastis četratā", kurā klasiskās un džeza mūzikas sintēzei nodevušies Andis Klučnieks (flauta), Mārtiņš Zilberts (klavieres), Jānis Stafeckis (kontrabass) un Aivars Krastiņš (sitaminstrumenti).

Ansambļa loma Latvijas profesionālās mūzikas vidē ir īpaša, jo tas piedāvā unikālu klasiskās mūzikas un džeza sintēzi. Šādu stilu pasaules mūzikā apzīmē ar jēdzienu "third stream", un "Brokastis četratā" ir vieni no nedaudzajiem Latvijas mūziķiem, kuri savu daiļradi veltījuši tieši šim mūzikas virzienam, pavēstīja Dzintaru koncertzāles pārstāvis Mārtiņš Pučka.

Šķiet, pazīstamākais un arī Latvijas klausītājiem labi zināmais šāda stila pārstāvis ir franču pianists Žaks Lusjē ar savu trio "Jacques Loussier Trio", kas pasaules slavu iemantojis ar Johana Sebastiana Baha opusu džeza aranžijām. Tā ir džeza mūzikas improvizācijai raksturīgā brīvība, kas ietverta klasiskās mūzikas stingrajos nosacījumos, sniedzot plašai auditorijai saistošu muzikālo rezultātu augstvērtīgā un profesionālā līmenī. Tieši to klausītājiem piedāvā ansamblis "Brokastis četratā".

Ikdienā visi ansambļa dalībnieki darbojas atšķirīgās akadēmiskās mūzikas nozarēs – operā, kamermūzikā, kora mūzikā, džezā, baroka mūzikā un citās jomās. Šajās atšķirīgajās profesionālajās pieredzēs pilnveidotā individuālā meistarība, dalībnieku akadēmiskā izglītība un vienlaikus intelektuālais un humorpilnais dzīves skatījums veido unikālo muzikālo materiālu, ko ansamblis piedāvā publikai.

Mūzikas žurnālists Orests Silabriedis par ansambli saka: ""Brokastis četratā" ir ļoti talantīgu draugu un domubiedru apvienība, kas slavena ar mocartiski vieglu attieksmi pret skaņām un to salikumiem. Var teikt, ka grupas moto ir darīt prieku cilvēkiem tādā veidā, kas iepriecina arī pašus mūziķus. Trausla un izsmalcināta spēle, gaumīga jokošanās – skaņu silueti nevainojami profesionāli un izteiksmīgi kā labi tušas zīmējumi."

Ansambļa repertuārā iekļauti gan latviešu, gan ārvalstu komponistu opusi, kā arī latviešu un pasaules tautu mūzikas apdares džeza stilā. "Operēta opermūzika", dažādu laikmetu un autoru operu fragmentu aranžijas džeza stilā vai īpaša programma ar pasaules tautu "muzikālo virtuvi" – tā ir tika neliela daļa no plašā skaņdarbu klāsta, kas šobrīd veido "Brokastis četratā" repertuāru.

Cikla "Brīvdienu mūzikas'' stundu garajos koncertos tiek gaidītas ģimenes, jaunieši vai seniori, kuri vēlas apmeklēt koncertu dienas gaišajā laikā, apvienojot to ar jauku pastaigu gar jūru un nesteidzīgu brīvdienu maltīti Dzintaru koncertzāles restorānā "Maestro". Tāpat kā iepriekšējā gadā, cikla "Brīvdienu mūzikas" koncertus vadīs atraktīvais, publikas un koristu iemīļotais diriģents Jānis Ozols.