06.04.2018 13:00

Salaspilī pirms Dziesmu svētkiem nobriedis konflikts

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Salaspilī pirms Dziesmu svētkiem nobriedis konflikts facebook.com/Jauktais-koris-Siegdõd-kūor-Lōja

Salaspils jauktais koris "Lōja" Vispārējiem latviešu Dziesmu un deju svētkiem gatavojas mazā telpā, kas drīzāk atgādina garāžu, vēsta "Vakara Ziņas". Salaspils kultūras nama jaunais direktors Valdis Škutāns korim pēkšņi uzteicis sadarbību, un sākusies asāka vārdu apmaiņa.

Kora "Lōja" diriģents Ģirts Gailītis paudis sašutumu par V. Škutāna rīcību: "Telpu īres līgums, lai cik tas nebūtu dīvaini, mums ir. Mēs kā biedrība noslēdzām telpu nomas līgumu ar kultūras namu. Šī situācija ir izvērtusies nelikumīga, jo pašvaldībai būtu jānodrošina korim telpas, balstoties uz valsts dotācijām attiecībā uz Dziesmu svētkiem."

Pēc diriģenta vārdiem, dejotājam Valdim Škutānam nav nekādas saprašanas, kur viņš ir nonācis, un nav pieredzes iestāžu vadībā.

"Valdim Škutānam ir bijuši tikai šovi un sporta dejas, kas ar kultūras nama pārvaldi nav īsti saistāmi. Valdis Škutāns tika ielikts šajā vietā, un bija tikai ilūzija par amata kandidātu konkursu. Škutāns konkursā uzvarēja, neraugoties uz to, ka citi pretendenti bija krietni kvalitatīvāki un piemērotāki."