03.04.2018 09:28

Jūrmalas Mākslinieku namā atklās izstādi "Gada NeDarbs – 2017"

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Jūrmalas Mākslinieku namā atklās izstādi "Gada NeDarbs – 2017" publicitātes

Jūrmalas Mākslinieku namā otrdien notiks izstādes "Gada NeDarbs – 2017" atklāšana, aģentūru LETA informēja nama vadītāja Agnese Bule.

"Jau piekto gadu joku mēnesī aprīlī Jūrmalas Mākslinieku nams kopā ar biedrību "RAD-DAR" aicina autorus dzīt jokus, radīt jaunus "NeDarbus" un atrādīt savus iepriekšējā gadā vai gados tapušos "NeDarbus" gadskārtējā izstādē-akcijā-loterijā "Gada NeDarbs – 2017"," pavēstīja Bule.

Iepriekšējos gados autori par piedalīšanos pasākumā saņēma "Žagarus", tika apmācīti "Spraust dakšas" un ieguva sertifikātu par to, ka "Saņēma sukas". 2017. gadā visiem dalībniekiem bija iespēja "Turēties rāmjos".

"Bet 2018. gads solās būt ļoti devīgs, jo visiem "NeDarba" izstādes akcijas-loterijas autoriem tiks dāvātas "Lielākās aplokšņu algas Latvijā"," norāda pasākuma organizatori.

Izstādes koncepcijas pamatā ir nosaukumā ietvertā daudznozīmība un postmodernās mākslas ideja par robežlīniju nojaukšanu starp augsto jeb elitāro mākslu un populāro mākslu. Autoram ir iespēja piedāvāt savu versiju par to, kas viņa izpratnē ir "NeDarbs" un kā atšķirt darbu no "NeDarba" vai arī neatšķirt.

Autori līdz 27. martam varēja iesniegt tādus "NeDarbus" kā jokus, palaidnības, ēverģēlības un asprātības, kā arī tādus, kas, autoruprāt, ir neizdevusies radošā iecere, neveiksmīga piedalīšanās kādā konkursā vai kas tāds, ko var uzskatīt par tehnisku kļūmi, nejaušību vai citu personu iejaukšanās rezultātā radušos nedarbu un citus gadījumus.

Autori ir aicināti savus "NeDarbus" atdāvināt izstādes apmeklētājiem, reizē paredzēts respektēt autora vēlmi atstāt "NeDarbu". Ja uz kādu no "NeDarbiem" būs pieteicies vairāk nekā viens pretendents, tad nedarba nākamais īpašnieks tiks izlozēts.

Labākais, lielākais, veiksmīgākais un pieprasītākais "Gada NeDarbs – 2017" tiks noteikts skatītāju balsojuma rezultātā, un tā autors saņems pārsteiguma balvu no izstādes organizatoriem.

Pasākuma atklāšana notiks otrdien plkst. 18.00 Muižas ielā 6, Jūrmalā. Izstāde būs apskatāma līdz 19. maijam.