26.03.2018 13:08

Pierīgas dejotāji Jaunolainē atrāda gatavību Deju svētkiem

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Jauniešu deju kolektīvs “Katlakalns” Jauniešu deju kolektīvs “Katlakalns” facebook.com/JDKKatlakalns

Jaunolaines kultūras namā svētdien notika XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku Deju lieluzveduma "Māras zeme" repertuāra pārbaudes skate Pierīgas apriņķa deju kolektīviem, kurā piedalījās 32 kolektīvi no septiņiem Pierīgas novadiem.

Savu gatavību Deju svētkiem demonstrēja Ķekavas, Babītes, Salaspils, Mārupes, Olaines, Ikšķiles un Baldones novadu dejotāji. Dalībnieku priekšnesumus vērtēja žūrija, kuru vadīja Dziesmu svētku mākslinieciskās padomes locekle un Deju svētku virsvadītāja Zanda Mūrniece. Žūrijas sastāvā bija horeogrāfi un tautas deju eksperti Maruta Alpa, Gunta Bāliņa, Taiga Ludborža, Jānis Purviņš, Agris Daņiļevičs un Ilmārs Dreļs.

Kā liecina žūrijas komisijas protokols, desmit deju kolektīvu sniegums tika novērtēts ar augstāko pakāpi, divdesmit – ar pirmo pakāpi, tikai viens – ar otro pakāpi un vēl viens skatē piedalījās, nepretendējot uz piedalīšanos Deju svētkos.

Īpaši veiksmīgi Pierīgas apriņķa deju kolektīvu skatē bijuši Ķekavas novada deju kolektīvi. Augstāko novērtējumu ieguva Ķekavas kultūras nama bērnu deju kolektīvs "Daina" un Ķekavas vidusskolas tautas deju kolektīva "Ķekaviņa" otrais sastāvs, Katlakalna tautas nama jauniešu deju kolektīvs "Katlakalns", Ķekavas kultūras nama vidējās paaudzes deju kolektīvs "Zīle", kā arī Baložu kultūras nama vidējās paaudzes deju kolektīvs "Baloži".

Augstāko žūrijas atzinību izpelnījās arī Salaspils kultūras nama jauniešu deju kolektīvs "Austriņš" un senioru deju kolektīvs "Rīgava", Baldones novada pašvaldības vidējās paaudzes deju kolektīvs "Degsme" un senioru deju kolektīvs "Degļi", kā arī Mārupes kultūras nama vidējās paaudzes deju kolektīvs "Mārupieši".

Citu Pierīgas novadu deju kolektīvi savu māku demonstrēs 2. aprīlī, kad Lēdurgas kultūras namā un Mālpils kultūras centrā notiks Siguldas deju apriņķa skate. Aprīlī notiks arī Pierīgas un Siguldas apriņķu koru skates.