20.03.2018 13:50

Mūziķi Aināru Majoru darbam iedvesmo kaislīgs radošais process. Desmit ekspresjautājumi

Autors  "Kodols"
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Mūziķi Aināru Majoru darbam iedvesmo kaislīgs radošais process. Desmit ekspresjautājumi Jānis Deinats; publicitātes

Šodien klajā nāk pazīstamā mūziķa un vairāku projektu dalībnieka Aināra Majora jaunās grupas "Atom" pirmais singls "Mother I Feel You" un arī dziesmas videoklips. Aināra jaunajā projektā iesaistījušies gan talantīgie latviešu mūziķi Miķelis Dzenuška un Toms Kagainis, gan solists Čārlijs Vaskess, kuru uz Latviju no tālās Dienvidamerikas atvedusi mīlestība...

Kas ir ekstrēmākais, ko dzīvē esat darījis?

Pirmajā mirklī atcerējos ekstrēmu daivingu ļoti bīstamās zemūdens straumēs un ceļojumu pa Kambodžu – nakts pārbraucienu ar mazu kuģīti vētras laikā. Tomēr reiz bija vēl trakāks piedzīvojums. Studenta gados nokļuvu situācijā, kad pirmo reizi bija jāspēlē kontrabass Filharmonijas simfoniskajā orķestrī – Bēthovena 9. simfonija diriģenta Vasilija Sinaiska vadībā.

Viens no aizkustinošākajiem brīžiem dzīvē?

Tas varētu būt brīdis, kad, dzīves skrējienā nokausēts, vairs pat nesaproti, kur jēga, ar ko, par ko un vispār kāpēc cīnies... Bet pēkšņi atskan telefona zvans: "Vectēv, man būtu vajadzīgs tavs padoms." Kādreiz kaut kas notiek ļoti vienkārši, un vienā mirklī tik jēdzīga sajūta atnāk!

Kas jūs iedvesmo darbam?

Kaislīgs radošais process, strādājot komandā. Jebkurā jomā.

Jūsu veselīgie ieradumi?

Agras, veselīgas brokastis.

Jūsu kaitīgie ieradumi?

Vēlas, neveselīgas vakariņas.

Kultūras baudījums, kas pēdējā laikā atstājis spilgtāko iespaidu?

Jaunā Rīgas teātra izrāde "Dieviņš pillā". Tā radīja karstas ovācijas gan zālē, gan atmiņās, jo man savulaik bija tā iespēja dažas reizes ciemoties pie Aivara Neibarta viņa Āža "bulvārī". Pat zinot, ka Ņurbuļa "iekšpusē" bija fantastiskā aktrise Guna Zariņa, tam īsti noticēt joprojām nespēju. Ģeniāli!

Grāmata vai filma, ko ieteiktu citiem?

Mūzikas amata brāļiem es ieteiktu noskatīties dokumentālo filmu "Foo Fighters: Back and Forth".

Kādu mūziku klausāties?

Tā normāli, kā cilvēki sadzīvē klausās savu iemīļoto mūziku, es vispār neko neklausos. Tā nenormāli – īsus fragmentus, aranžējuma salikumus, tembrālos paraugus – klausos bieži un plašā mūzikas žanru spektrā. Kādreiz bija tradīcija, satiekoties ar draugiem, skatīties labus koncertierakstus DVD. Tagad tā pietrūkst.

Iecienīta vieta, kur pusdienot?

Mājās. Man ļoti patīk gatavot.

Vieta, ko noteikti iesakāt apmeklēt?

Kad aizceļosit uz Londonu, noteikti aizejiet uz kādu simfoniskās vai vokālās mūzikas koncertu Svētā Pāvila katedrālē. Labi skan daudzviet, bet tur, klausoties mūziku, arī "gravitācija pazūd".