25.08.2012 11:44

"Zilais karbunkuls" Nēģu svētkos

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Dziedošie aktieri priecēs Nēģu svētku apmeklētājus Dziedošie aktieri priecēs Nēģu svētku apmeklētājus www.rits.lv

"Koncertos dziedam pēc tā paša principa, kāda spēlējot izrādes, – uzstājamies kā pirmo un pēdējo reizi. No visas sirds," teic Dailes teātra aktieris Aldis Siliņš, kurš kopā ar dziedošo aktieru ansambli "Ilga" nedēļas nogalē priecēs Carnikavas 11. Nēģu svētku svinētājus.

 

A. Siliņš atklāj, ka gaidāmā koncerta repertuārs vēl nav zināms, jo programmu ansamblis parasti gatavojot līdz pēdējam brīdim. "Parasti cenšamies dziedāt jautras dziesmas, ir jau arī skumīgākas. Tomēr gribam kaut ko lustīgāku, jo ikdienā jau tā ir gana skumju brīžu."

Aktieris stāsta, ka teju neviens koncerts nav aizvadīts, nenodziedot dziesmu ar Raimonda Paula komponēto mūziku un dzejnieka Jāņa Petera vārdiem "Zilais karbunkuls". "Ansamblī visi esam Dailes teātra aktieri, un kas gan cits šo dziesmu dziedās. Tā, kā "Zilo karbunkuli" dzied aktieri, nevar nodziedāt neviens."

Dziedošais Dailes teātra aktieris, kurš plaši pazīstams arī kā televīzijas seriāla "Ugunsgrēks" varonis Donāts Jagudins, stāsta, ka ansamblis "Ilga" kopā sanācis pirms aptuveni astoņiem gadiem un klausītājus priecē ar Latvijā pazīstamām un populārām dziesmām.

Kopā ar A. Siliņu ansamblī dzied arī Lauris Subatnieks un Gundars Siliņš. "Laiks skrien tik ātri!" Teātra gaitas ar ansambļa koncertiem neesot grūti apvienot. "Kas gan dzīvē ir viegli? Laikam tikai nedarīt neko," smaidot teic aktieris. "Ir citādi, vai esi uz sava teātra skatuves vai dodies pats pie klausītājiem un skatītājiem, – tas ir ļoti patīkami, kā hobijs!" Vasara ansamblim bijusi radoši aktīvāka nekā pērn, taču koncertus neviens neskaitot.

Koncerts Carnikavas parka estrādē notiks sestdien, 25. augustā, pulksten 18. Svētki tiks svinēti visas dienas garumā. Ar saviem priekšnesumiem priecēs mūziķi un novada tautas deju kolektīvi, notiks dažādas sporta aktivitātes, krāšņais svētku gājiens kopā ar Nēģu karali, amatnieku tirdziņš un nēģu ātrēšanas sacensības.