15.03.2018 13:55

Ropažos solokoncertu sniegs talantīgais grupas "DAGAMBA" pianists Dainis Tenis

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Ropažos solokoncertu sniegs talantīgais grupas "DAGAMBA" pianists Dainis Tenis dagamba.eu

21. martā plkst. 19.00 ar solokoncertu Ropažos uzstāsies talantīgais grupas "DAGAMBA" pianists Dainis Tenis, kurš priecēs klausītājus ar dažādu valstu komponistu skaņdarbiem to oriģinālajā versijā.

"Esmu mazliet sailgojies pēc skaņdarba, kurš man būtu jāspēlē tā, kā tas tika uzrakstīts notīs – neko nemainot un nepāraranžējot, tāpēc Ropažu kultūras centrā šis būs tas vakars, kurā bez vadiem, sintezatoriem un visādām elektronikām mēs visi paceļosim pa dažādu valstu komponistu melodijām, kuras mani visvairāk fascinējušas, un skaņdarbiem, ar kuriem es noteikti gribētu padalīties – tādiem, kādi tie tika sacerēti," stāsta Dainis Tenis.

Viņš ir jaunās paaudzes pianists. 2004. gadā sācis mācības Pārdaugavas Mūzikas skolā Signes Docītes klasē. Pianists ieguva augstāko novērtējumu konkursā "Talants Latvijai 2007", pēc kura nolēma saistīt savu nākotni ar mūziku. Turpmākās mācības saistītas ar Jāzepa Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskolu. Pasniedzējas Guntas Božas profesionalitāte palīdzēja attīstīt Daiņa pianista dotības un virzīja viņu uz daudziem, starptautiskiem konkursiem, informē Ropažu novada pašvaldībā.

Pašreiz viņš studē klavierspēli Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas II maģistrantūras kursā pie profesora Jura Kalnciema. Dainis piedalījies daudzās pasaulslavenu pianistu profesoru meistarklasēs, t.sk. Dominique Merlet (Francija), Victor Goldberg (Izraēla), Jerome Lowenthal (ASV), Dmitri Bashkirov (Krievija), Julian Martin (ASV), Andrey Gavrilov (Krievija) u.c.

Īpašus panākumus pianists guva konkursā "Torre Ratti Musica" (Dženova, IT), kurā pēc uzvaras vairākus gadus ieņēma vietu žūrijā. Godalgotus panākumus guvis konkursos "Musica Insieme" (Venēcija, IT), "Citta di Barletta" (Barleta, IT), "Mezinárodní klavírní přehlídka" (Prāga, Čehija), Jāzepa Vītola 6. starptautiskajā pianistu konkursā (Rīga, Latvija) un citos, norāda pašvaldībā.

Kopš 2013. gada Dainis ir internacionālās grupas "DAGAMBA" pianists, kā arī komponists (kopā ar čellistu Valteru Pūci). Grupa koncertējusi vairāk nekā 15 valstīs, piedalījusies daudzos pasaulslavenos festivālos, sadarbojusies ar Latvijā zināmiem mūziķiem un mūzikas grupām, izlaidusi četrus studijas albumus, no kuriem pēdējais "Ludwig Van Rammstein" ieguva "Zelta mikrofonu" kā 2017. gada Latvijas labākais instrumentālais albums.

Ropažos mūzikas baudītāji 21. marta vakarā varēs dzirdēt F. Šopēna, P. Čaikovska, S. Prokofjeva, Ē. Satī un H. Montsalvāža skaisto mūziku, vēsta pašvaldības pārstāvji.

Biļetes var iegādāties Ropažu kultūras centrā. Tālrunis informācijai – 26548222.