09.03.2018 14:29

Vasarā Siguldā koncertēs britu soulmūzikas zvaigzne Emeli Sandē

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Vasarā Siguldā koncertēs britu soulmūzikas zvaigzne Emeli Sandē publicitātes

10. jūlijā "Sunset Festival" ietvaros Siguldas pilsdrupās koncertu sniegs Emeli Sandē, viena no visspilgtākajām mūsdienu soulmūzikas un R&B zvaigznēm. Sandē uzstāšanās koncertos bieži vien ir vēl emocionāli stiprākas par ierakstiem un sniedz skatītājiem neaizmirstamu saviļņojumu.

Sandē balss tiek salīdzināta ar Ninas Saimonas, Aretas Franklinas, Vitnijas Hjūstones, Enijas Lenoksas, Bejonses, Treisijas Čepmenas u.c. muzikālo dīvu talantu, norāda festivāla rīkotāji "L Tips Agency". Adele Emeli Sandē piedzima 1987.gadā Lielbritānijas pilsētā Sanderlendā. Līdz ar pirmo singlu Heaven 2011.gadā, kas nokļuva britu topa otrajā vietā un sekojošiem "Read All About It" un "Beneath Your Beautiful" (sacerēti attiecīgi sadarbībā ar Professor Green un Labrinth), kas sasniedza britu un īru topu virsotnes, pasaule uzzināja par jaunu, unikālu talantu.

2012.gadā iznākušais albums "Our Versions of Events" pavadīja britu topa 1. vietā 10 nedēļas, un ar vairāk nekā diviem miljoniem kopiju tas kļuva par gada vispārdotāko albumu Lielbritānijā (septiņkārtīgs platīna statuss!). Līdzīgi tas tika uzņemts vēl virknē pasaules valstu. Jau pieminētajiem singliem pievienojam "Next To Me", "Breaking The Law", "Daddy", "Clown", "Suitcase", "My Kind Of Love", "Mountains" un iegūstam ļoti spēcīgi uzrunājošu, brīžam dziļi personisku kompozīciju virkni, kas reti kuru atstās vienaldzīgu.

Jaunākais, 2016. gadā iznākušais Emeli Sandē albums sasniedza otro vietu britu topā. No tā īpaši izceļama kompozīcijas "Hurts" un "Breathing Underwater". Emeli Sandē četras reizes ieguvusi visprestižāko Lielbritānijas mūzikas balvu "Brit Awards" (2013. un 2017.gadā), "BET Awards" (2013), EBBA (2013), britu komponistu un dziesmu sacerētāju "Ivor Novello Awards" divās kategorijās u.c.. Par sasniegumiem mūzikā viņa apbalvota arī ar Britu impērijas ordeni.

Biļešu pārdošana uz Emeli Sandē koncertu Siguldā sākas 12. martā plkst. 10 visā "Biļešu serviss" tīklā.