23.08.2012 18:39

Stopiņos muzicēs leģendārie "Credo"

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Grupa "Credo". Grupa "Credo". www.foto.delfi.lv

Šī nedēļa Stopiņos noritēs 125. jubilejas svētku noskaņās. Visu nedēļu iedzīvotāji aicināti iesaistīties gan kultūras, gan sporta aktivitātēs. Krāšņo svētku programmu sestdienas vakarā noslēgs zaļumballe ar Latvijas mūzikas leģendu grupu "Credo".

Grupas solists Guntis Veits atklāja, ka novada svētku svinētājus iepriecinās ar jau iemīļotajām un vienmēr gaidītajām grupas dziesmām, kā arī gluži jaunām kompozīcijām.


"Grupa "Credo" joprojām darbojas un raksta dziesmas, līdz ar to klausītāji varēs dzirdēt arī mūsu jaunākos darbus – dziesmas, kas vēl nav spēlētas pat radio." G. Veits atklāj, ka klausītāji varēs baudīt arī dziesmas ar komponista G. Rača vārdiem "Kas to lai zin'" un "Mazliet par daudz".

Lai gan grupa dibināta jau tālajos 70. gados, grupas solists atklāj, ka jaunās dziesmas ieturētas ierastajā "Credo" muzikālajā stilā. "Mūsu interesēs nav mainīt stilu. Mums jābūt tieši tādiem, kādi esam. Varbūt vien ar modernāku skanējumu."

G. Veits atzīst, ka Stopiņos grupa uzstājusies arī pirms gada, taču toreiz koncerts noticis vēlu vakarā, kad publika pēc aktivitātēm parkā visas dienas garumā esot bijusi drusku sagurusi. Taču šoreiz grupas uzstāšanās notiks agrāk, un G. Veits paredz, ka zaļumballe izdosies.

Guntis Veits atklāj, ka vasara ir radoša un muzikāli bagāta. 18. novembrī grupa dosies uz Īriju, lai tajā pašā dienā sniegtu koncertu tur dzīvojošajiem latviešiem.

Stopiņu novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Inese Skrastiņa pastāstīja, ka svētku dienas visu nedēļu būs ieturētas katra savā tematikā: pirmdiena bija bērnu un jauniešu diena, otrdiena būs veltīta sportam, trešdiena mākslai, ceturtdiena – koncertiem, piektdiena būs Ulbrokas ezera diena, savukārt sestdien gaidāms svētku noslēgums Līgo parkā. Zaļumballe Līgo parkā un grupas "Credo" uzstāšanās paredzēta sestdien plkst. 20.00.

Pirms tās notiks lielkoncerts "Mēs esam zīmes tavā jostā – novads mans", kura galvenā režisore ir deju kolektīva "Stopiņš" vadītāja Aiga Medne. Koncerts radīts kā īpašs uzvedums, dejotājiem dziedātājiem uz skatuves veidojot rakstu zīmes.