27.02.2018 14:58

Ķekavas Novadpētniecības muzejā atklās miniatūrgrafikas izstādi

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ķekavas Novadpētniecības muzejā atklās miniatūrgrafikas izstādi publicitātes

Ķekavas Novadpētniecības muzejs sadarbībā ar biedrību "Grafikas kamera" 1. martā plkst. 18.00 aicina uz miniatūrgrafikas izstādes "Sirdslieta" atklāšanu. Vairāk nekā 20 Latvijas, Lietuvas, Nīderlandes un Serbijas grafikas mākslinieku darbi muzeja izstāžu zālē būs skatāmi līdz 28. martam.

"Sirdslieta ir darbs, kam nododamies ar lielu dedzību, ko darām ar lielu mīlestību. Katrs izstādes dalībnieks par savu darbu noteikti var teikt, ka viņš to dara no sirds. Grafikas tehnikas prasa no mākslinieka lielu pacietību, rūpību un zināšanas, kā arī laiku," stāsta izstādes kuratore Lāsma Pujāte-Stūre.

Jau sesto gadu biedrība "Grafikas kamera" aicina dažādās grafikas tehnikās strādājošus māksliniekus no Latvijas un ārvalstīm dalīties ar savām radošajām idejām, kas realizētas miniatūrā – neliela izmēra mākslas darbā, informē Ķekavas novada pašvaldībā.

Lai iepazīstinātu pēc iespējas plašāku publiku ar māksliniekiem, dažādajām grafikas tehnikām un popularizētu grafiku kā autonomu mākslas jomu, miniatūrgrafikas izstāde katru gadu tiek rīkota kādā no Latvijas pilsētām. Šogad biedrība "Grafikas kamera" izstādē vieno pieredzējušus un jaunus māksliniekus Ķekavas novadpētniecības muzeja izstāžu zālē, kur līdzās grafiskajām miniatūrām skatītājiem būs iespēja iepazīt arī dažādus grafikas tehnikas darbarīkus un materiālus.

Kuratore Lāsma Pujāte-Stūre izstādei izvēlējusies spilgtu latviešu mākslinieku izlasi – starp tiem: Aleksandrs Boče, Maija Dragūne, Ilze Egle, Mārīte Kluša, Agnese Kurzemniece, Inese Lieckalniņa, Ilze Lībiete, Maija Mackus, Ieva Nagliņa, Anna Orniņa, Lāsma Pujāte-Stūre, Ausma Šmite, Kate Seržāne.

Tāpat izstādē būs skatāmi vairāku ārvalstu mākslinieku darbi – Lietuvu pārstāvēs Lolita Braza, Vaidotas Janulis, Vaiva Kovieraitė-Trumpė, Renata Murauskaitė un Petras Rakštikas, Nīderlandi – Rogier Arents un Asnate Bočkis, savukārt Serbiju – Milos Djordjevic, vēsta pašvaldībā.