23.02.2018 20:16

Dziesmu un deju svētku pasākumi tiek plānoti tā, lai tajos varētu piedalīties visi potenciālie dalībnieki

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Dziesmu un deju svētku pasākumi tiek plānoti tā, lai tajos varētu piedalīties visi potenciālie dalībnieki LETA, Kaspars Teilāns, LNKC arhīvs

Gaidāmie Dziesmu un deju svētku pasākumi tiek plānoti tā, lai tajos varētu piedalīties visi līdz šim reģistrējušies 43 252 potenciālie dalībnieki, sacīja XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku izpilddirektore Eva Juhņēviča.

Viņa atzina, ka organizatoriem šobrīd nav zināms, kāds būs precīzai svētku dalībnieku skaits pēc skatēm. Pēdējā svētku dalībnieku skašu maratonā, kas norisinās no šodienas līdz marta beigām, sacentīsies aptuveni 760 deju kolektīvi, vairāk nekā 400 kori, kā arī pūtēju orķestri. Maija beigās notiks skašu pusfināli, kuros kori cīnīsies par iespēju piedalīties konkursa finālā "Dziesmu kari", kas norisināsies 30.jūnijā.

Taujāta par tiem 300 potenciālajiem dalībniekiem, kuri reģistrējušies gan koru, gan dejotāju lieluzvedumiem, Juhņēviča norādīja, ka pašlaik svētku rīkotāji meklē risinājumus, kā šādu iespēju dalībniekiem nodrošināt. "Nebūs tā, ka cilvēki četrus gadus gatavojas, bet tagad pēkšņi nevarēs piedalīties pasākumos," pauda svētku izpilddirektore, skaidrojot, ka galvenokārt pasākuma rīkotāju uzmanība vērsta uz svētku mēģinājumu sabalansēšanu.

Kā ziņots, no 1.februāra līdz 13.februārim interneta vietnē "www.dziesmusvetki.lv" pirmo reizi norisinājās elektroniskā reģistrācija dalībai gaidāmajos XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētkiem, kas šogad Rīgā norisināsies no 30. jūnija līdz 8.jūlijam.

Reģistrācija bija nepieciešama, jo svētku norises laikā dalībniekiem tiks izsniegtas īpašas identifikācijas kartes, ar kurām varēs bez maksas izmantot Rīgas pilsētas sabiedrisko transportu, kā arī pasākumu norises vietās saņemt bezmaksas pusdienas un vakariņas. Tāpat dalībniekiem šīs kartes būs jāizmanto, lai iekļūtu svētku norises vietās.

Identifikācijas karšu saņemšanai elektroniski reģistrējušies 43 252 potenciālie dalībnieki, iepriekš informēja Dziesmu un deju svētku sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Vasiļjeva.

Dalību deju lieluzvedumā "Māras zeme" ar dziedāšanu kopkorī noslēguma koncertā Mežaparka estrādē vēlas savienot elektroniskajā reģistrācijas sistēmā pieteikušies 300 dalībnieki. Rekordliels potenciālo dalībnieku skaits jeb aptuveni 17 000 vēlas dziedāt kopkorī, bet aptuveni 18 800 vēlas dejot Daugavas stadionā.

Konkrēts svētku dalībnieku skaits gan būs zināms vien pēc pēdējo skašu rezultātu noskaidrošanas.