21.02.2018 14:07

Nacionālā botāniskā dārza oranžērijā apskatāma Ķekavas Mākslas skolas audzēkņu izstāde

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Nacionālā botāniskā dārza oranžērijā apskatāma Ķekavas Mākslas skolas audzēkņu izstāde Nacionālais botāniskais dārzs

No 22. februāra līdz 1. aprīlim Nacionālā botāniskā dārza oranžērijā Salaspilī apskatāma Ķekavas Mākslas skolas audzēkņu darbu izstāde "Keramika. Tekstils. Veidošana".

Šajā izstādē ķekavieši apmeklētājiem vēlējušies parādīt darbus, kas veidoti keramikas veidošanas un tekstila nodarbībās, kuras vada pieredzējuši mākslinieki – mākslas pedagogi Liene Ratnika, Ilona Korņilko, Iveta Šveisberga, Ieva Kalniņa un Zīle Ozoliņa-Šneidere. Veidošanā bērni darbojušies ar dažādiem materiāliem – mālu, plastilīnu, akmens masu, porcelānu, ģipsi un dažādiem netradicionāliem materiāliem.

Kā informēja Ķekavas Mākslas skolā, Nacionālais botāniskais dārzs ir skolas ilgstošs sadarbības partneris, jo tur ir ļoti patīkami strādāt ar audzēkņiem plenērā un veidot augu studijas. Mākslas skolā mācās 260 audzēkņi. Izglītības programmā tiek apgūti 16 mācību priekšmeti. Bērni zīmē, glezno, veido kompozīcijas dažādos materiālos un apgūst keramiku, tekstilu, vides mākslu, fotomākslu, grafiku, datorgrafiku, animāciju un dizaina pamatus.