05.02.2018 13:16

Siguldas koncertzāle "Baltais flīģelis" izsludina 18. koncertsezonu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Siguldas koncertzāle "Baltais flīģelis" izsludina 18. koncertsezonu arhīvs

Siguldas koncertzāles "Baltais flīģelis" jaunās koncertsezonas atklāšana ar valsts simtgadei veltītu latviešu kamermūzikas koncertu notiks 6.februārī plkst.18.00. Koncertā būs iespēja dzirdēt iemīļotas latviešu komponistu Jēkaba Mediņa, Lūcijas Garūtas un Jāņa Zālīša kompozīcijas soprāna Kristīnes Gailītes un pianistes Dzintras Erlihas izpildījumā.

Ieeja – bez maksas.

10. februārī plkst. 19.00 uzstāsies Latvijas Kultūras akadēmijas jauktais koris "Sōla" ar koncertu "Veca mīlestība nerūs". Koncerts veltīts latviešu teātra 150.gadadienai, un tajā skanēs dziesmas no teātra izrādēm, kas veltītas mīlestībai. Uzstāsies arī instrumentālā grupa – Jānis Miltiņš un draugi.

17. februārī plkst. 15.00 un 19.00 notiks dziedātājas Lindas Leen un ģitārista Riharda Lībieša koncertprogramma "Introversijas. Koncerts pusgaismā". Balss un ģitāras dueta akustiskajā koncertā izskanēs dziedātājas autordziesmas no albumiem "Digital Church", "Chameleon", "Divi. Labākie dueti" un "Let's Go Insane". Koncertprogrammā būs klausāmas arī latviešu tautas mūzikas un operu fragmentu interpretācijas, kā arī instrumentālie skaņdarbi ģitārai.

24. februārī plkst. 19.00 ar koncertprogrammu "Parafrāze no "Rigoletto"" uzstāsies itāļu pianists Marko Alesi. Koncertā būs iespēja dzirdēt tādu izcilu komponistu skaņdarbus kā Baldasāre Galupi, Johans Sebastians Bahs, Feručo Buzoni, Frederiks Šopēns, Rihards Vāgners, Ferencs Lists un Džuzepe Verdi.

25. februārī plkst. 15.00 ikviens aicināts uz V Latvijas Mūzikas skolotāju festivāla noslēguma koncertu "Skolotāju meistarklase skolēniem". Koncertā skanēs gan klasikas pērles, gan pazīstami mūsdienu latviešu autoru darbi solo, duetu un dažādu, pat neparastu, ansambļu atskaņojumā.

27. aprīlī plkst. 19.00 notiks džeza trio "Delbecq3" koncerts, savukārt 30. aprīlī plkst. 18.00 Starptautiskajai džeza dienai veltīts koncerts "Nodaļas faili".

4. maijā plkst.19.00 būs iespēja iepazīties ar trio "Silk" repertuāru "Satikšanās svētki Siguldā", bet 12. maijā plkst.19.00 "Sinfonietta Rīga" un izcilais franču mežradznieks Ervē Žulēns aicina uz sezonas noslēguma koncertu.

Biļetes uz 18. koncertsezonas koncertiem var iegādāties "Biļešu paradīzes" tirdzniecības vietās un vienu stundu pirms koncerta norises koncertzāles "Baltais flīģelis" kasē.