22.01.2018 11:57

Latvijas spēlfilma "Homo novus" pirmizrādi piedzīvos septembrī

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Latvijas spēlfilma "Homo novus" pirmizrādi piedzīvos septembrī publicitātes

Nacionālā kino centra (NKC) programmas "Latvijas filmas Latvijas simtgadei" spēlfilma "Homo novus" pirmizrāde notiks šī gada septembrī, informēja studijas producentu kompānijas SIA "Film Angels Productions" pārstāvis Jānis Skribāns.

Pašlaik norit filmas montāžas darbi un februārī plānots veikt atsevišķus piefilmējumus. Līdz ar paziņojumu par pirmizrādi, interneta vietnē "vimeo.com" publicēts filmas reklāmas rullītis. Tāpat līdz filmas pirmizrādei tirdzniecības centrā "Galerija Centrs" plānots organizēt dažādus ar filmu saistītus pasākumus, izstādes, ekspozīcijas un tikšanās ar filmas aktieriem.

Režisores Annas Vidulejas komēdijas veidošanā iesaistās producenti Ivo Ceplevičs un Jānis Kalējs, operators Jānis Eglītis, mākslinieks Kirils Šuvalovs, kostīmu māksliniece Liene Rolšteina, gaismas māksliniece Ilze Trumpe, kā arī montāžas režisors Andris Grants.

Filmā piedalās aktieri Igors Šelegovskis, Kristīne Krūze, Kaspars Znotiņš, Kaspars Zvīgulis, Vilis Daudziņš, Andris Keišs, Aurēlija Anužīte, Ģirts Ēcis, Agnese Cīrule, Nikolajs Korobovs u.c.


Kā ziņots, NKC programmu "Latvijas filmas Latvijas simtgadei" 2017. gada 17. augustā atklāja ar filmu "Vectēvs, kas bīstamāks par datoru". Programmā kopumā iekļautas 16 pilnmetrāžas filmas - sešas spēlfilmas, divas animācijas un astoņas dokumentālās filmas. Līdz šim pirmizrādi piedzīvojušas filmas "Vectēvs, kas bīstamāks par datoru", dokumentālā filma "Ievainotais jātnieks" un "Astoņas zvaigznes". Pārējo 13 filmu izrādīšana uz kino ekrāniem plānota visa 2018. gada garumā.

Kompānija "Film Angels Productions" uzņem latviešu literatūras klasiskā darba - Anšlava Eglīša romāna "Homo novus" - ekranizāciju. "Daudzi vecākās paaudzes latvieši ar to ir izauguši, zināja un mīlēja šo stāstu, taču ekranizācijas līdz šim nebija. Tāpēc mēs ļoti ceram uz to, ka šai filmai būs panākumi. Mums izdevies sapulcināt aktieru sastāvu, kurā ir daudzas Latvijas teātru zvaigznes. Pirmizrāde notiks rudenī. Mēs jau gandrīz visu esam uzņēmuši, priekšā ir montāžas un ieskaņošanas process. Šajā posmā mēs esam apmierināti ar paveikto darbu," teica producents Kalējs.