11.01.2018 13:48

Aktrisei Ņinai Ņeznamovai klasiskā mūzika ir arī labākās zāles. 10 ekspresjautājumi

Autors  "Kodols"
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Aktrisei Ņinai Ņeznamovai klasiskā mūzika ir arī labākās zāles. 10 ekspresjautājumi publicitātes

Visā Latvijā labi zināmā Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra aktrise Ņina Ņeznamova aizgājušā gada nogalē saņēma "Spēlmaņu nakts" balvu par mūža ieguldījumu. Cienījamā aktrise turpina aizraut un iepriecināt skatītājus, spēlējot Aleksandra Kuprina lugā "Granātu aproce".

Kas ir ekstrēmākais, ko dzīvē esat darījusi?
Jaunībā, spēlējot spilgtas lomas, esmu riskējusi ar veselību un pat dzīvību, izpildot sarežģītas mizanscēnas, kas tā patika skatītājiem. Piemēram, Gorkija "Dibenā", cīnoties par savu mīlestību, lēcu virsū konkurentei no trīs metru augstuma. Savukārt dramatiskajā Bernstaina mūziklā "Vestsaidas stāsts" izpildīju akrobātiskus trikus bez dublieriem vai kaskadieriem.

Viens no aizkustinošākajiem brīžiem dzīvē?
Reizēm sevi lutinu ar TV kanāla "Animal Planet" skatīšanos par mūsu "mazo brāļu" likteņiem. Tāpat varu aizmirst visu, vērojot un arī mazliet piebarojot zvirbuļus, zīlītes, baložus vai meža pīles.

Kas jūs iedvesmo darbam?
Mani iedvesmo piedāvātās skatuves tēmas atpazīstamība; autora, režisora, partneru talanti; laba izrādes mūzika un noformējums.

Jūsu veselīgie ieradumi?
Man nepatīk pārēsties, man patīk panašķoties.

Jūsu kaitīgie ieradumi?
Citus cilvēku aizstāvot, iešu kaut līdz pasaules malai, bet par sevi... nevaru pat iedomāties ko tādu. Labi, ka tuvinieki palīdz personīgajā dzīvē.

Kultūras baudījums, kas pēdējā laikā atstājis spilgtāko iespaidu?
Tā kā pašai jau pieaudzis mazdēls, protu rast baudījumu un priecāties par jauno kolēģu sasniegumiem. Noskatījos mūsu teātra izrādi "Leģenda par pianistu", kur mirdz kolēģis Maksims Busels un Uldis Marhilevičs, režisors Sergejs Golomazovs.

Grāmata vai filma, ko ieteiktu citiem?
Reizēm nakts vidū ceļos augšā, lai no paša augstākā plaukta paņemtu un pārlasītu Ļermontova dzejas sējumiņu vai Fjodora Abramova "Māju". Arī citiem iesaku ļauties šādām mazām dīvainībām.

Kādu mūziku klausāties?
Mani noskaņo un uzmundrina klasiskā mūzika, kas reizē ir arī manas labākās zāles.

Iecienīta vieta, kur pusdienot?
Man patīk sapulcēt ģimeni pie sevis un uzcienāt ar īstu Donas boršču vai arī visiem kopā doties uz indiešu restorānu, kas atrodas blakus manām mājām Ģertrūdes ielā.

Vieta, ko noteikti iesakāt apmeklēt?
Aicinu visus uz mūsu teātri, uz Kuprina lugas "Granātu aproce" izrādi Irinas Keručenko režijā, kur arī man ir tas gods spēlēt.