11.01.2018 12:36

Ķekavā notiks grāmatas “Pēteris Sēja. Mūžs Latvijai” atvēršanas svētki

Autors  www.kekava.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ķekavā notiks grāmatas “Pēteris Sēja. Mūžs Latvijai” atvēršanas svētki publicitātes

Ķekavas novadpētniecības muzeja speciāliste un Lāčplēša Goda zīmes 2016 saņēmēja Velta Strazdiņa izdevusi grāmatu par novadnieku, pedagogu, politiķi un diplomātu Pēteri Sēju. Grāmatas "Pēteris Sēja. Mūžs Latvijai" atvēršanas svētki notiks 25. janvārī.

"Pētera Sējas idejiskais iedvesmotājs Rainis ir rakstījis: "Bez pagātnes nav nākotnes." Tāpēc ir brīnišķīgi apzināties, ka tepat ap mums ir vēstures elpa, spilgti cilvēki un mainīgi latviešu likteņi. Tas iedvesmo radīt, strādāt un palikt par vēstures nākotni. Par nākotni, kuru jaunā novada paaudze lasīs vēstures rakstos, novadnieku atmiņu albumos vai sarakstītajās grāmatās.

Pēteris Sēja skolojis mūs... mūs – latviešus, novadniekus, senčus. Mēs esam lepni, ka ar šo grāmatu mūs skolo Velta Strazdiņa – atgādina par nozīmīgiem cilvēkiem novadā, mūsu valstī un vēsturē, liek domāt, analizēt, saprast, vērtēt, zināt un izzināt. Cienīsim mūsu vēsturi un cilvēkus, kuri to ir radījuši," par Strazdiņas jaunāko grāmatu raksta Ķekavas novada pašvaldības pārstāve Linda Zaķe.

Grāmatas "Pēteris Sēja. Mūžs Latvijai" atvēršanas svētki notiks 25. janvārī plkst. 18.00 Doles Tautas namā, Rīgas ielā 26, Ķekavā. Pasākumā būs iespēja iegādāties grāmatu par īpašu cenu (norēķini tikai skaidrā naudā).

Grāmatas "Pēteris Sēja. Mūžs Latvijai" izdošanu līdzfinansējusi Ķekavas novada pašvaldība un klajā laidusi izdevniecība "Jumava".