30.12.2017 11:20

Foto: "Melo-M Mega orķestris" priecē klausītājus Vecgada lielkoncertā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Foto: "Melo-M Mega orķestris" priecē klausītājus Vecgada lielkoncertā Agris Priedītis

Tuvojoties gada izskaņai, čellu trio "Melo-M" priecēja visus interesentus uz tradicionālajiem Vecgada lielkoncertiem Rīgas Kongresu namā, šoreiz piedāvājot unikālu iespēju atkal baudīt "Melo-M Mega orķestra" uzstāšanos, kas kopējā ansamblī apvienoja vairāk nekā 50 dažādu paaudžu čellistus.

Divdaļīgo Vecgada lielkoncertu pirmajā daļā trio "Melo-M" un orķestra izpildījumā skanēja Kārļa Auzāna orģinālmūzikas darbi – tēmas no kino filmām un teātra izrādēm, kā arī savulaik speciāli "Melo-M" sastāvam komponēti skaņdarbi. Savukārt koncertu ortrajā daļā "Melo-M" mūziķi orķestra pavadījumā atskaņoja daudzas savdabīgas un unikālas pasaules popmūzikas un rokmūzikas hitu versijas īpašos aranžējumos čellu orķestrim.

Grupas pārstāvi pauda gandarījumu, ka pirms diviem gadiem iesāktais eksperiments pulcēt kopā dažādu paaudžu Latvijas čellistus vienā lielā orķestrī ir kļuvis par stabilu tradīciju, kas iepriecina ne vien pašus mūziķus, bet arī klausītājus.

Ideja par čellu orķestri trio "Melo-M" mākslinieciskajam vadītājam Kārlim Auzānam radās pirms diviem gadiem. Toreiz, "Melo-M" mūziķu mudināti, vienotā kolektīvā kopā sanāca dažādu paaudžu čellisti, savās rindās pulcējot gan skolēnus un studentus, gan pieredzējušus čella spēles meistarus.

Pirmais "Melo-M Mega orķestra" lielkoncerts Rīgas Kongresu namā notika 2015. gada izskaņā, kļūstot par ievērojamu notikumu Latvijas mūzikas dzīvē un piesaistot lielu interesentu auditoriju.