27.12.2017 16:13

Vecgada lielkoncertos klausītājus priecēs "Melo-M mega orķestris"

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Vecgada lielkoncertos klausītājus priecēs "Melo-M mega orķestris" publicitātes

Tuvojoties gada izskaņai, čellu trio "Melo-M" aicina uz tradicionālajiem Vecgada lielkoncertiem Rīgā 29. decembrī, pēc vairāk nekā gadu ilgas pauzes piedāvājot iespēju atkal baudīt "Melo-M mega orķestra" uzstāšanos, kas kopējā ansamblī apvieno vairāk nekā 50 dažādu paaudžu čellistus.

29. decembrī Rīgas Kongresu namā notiks divi "Melo-M mega orķestra" koncerti – plkst. 15.00 un plkst. 19.00, informē grupas "Melo-M" pārstāvji.

"Esam patiesi gandarīti, ka pirms diviem gadiem iesāktais eksperiments pulcēt kopā dažādu paaudžu Latvijas čellistus vienā lielā orķestrī ir kļuvis par stabilu tradīciju, kas iepriecina ne vien pašus mūziķus, bet arī klausītājus. Tieši tāpēc gaidāmajiem koncertiem gatavojamies ļoti rūpīgi un ceram sagādāt mundru, dzīvespriecīgu un melodisku gada izskaņu ikkatram koncerta apmeklētājam," teic trio "Melo-M" mūziķi.

Divdaļīgo Vecgada lielkoncertu pirmajā daļā trio "Melo-M" un orķestra izpildījumā skanēs Kārļa Auzāna orģinālmūzikas darbi – tēmas no kinofilmām un teātra izrādēm, kā arī savulaik speciāli "Melo-M" sastāvam komponēti skaņdarbi. Savukārt koncertu otrajā daļā "Melo-M" mūziķi orķestra pavadījumā atskaņos daudzas savdabīgas un unikālas pasaules popmūzikas un rokmūzikas hitu versijas īpašos aranžējumos čellu orķestrim, skaidro grupas pārstāvji.

Koncertos gaidāmi arī īpaši pārsteigumi – speciāli čellu lielorķestra kuplajam skanējumam tapuši jauni aranžējumi vairākām pasaulē populārām melodijām. To klāstā būs gan kāda Āfrikas noskaņu kompozīcija, gan pārsteidzoša roka klasikas skaņdarba versija.

Ideja par čellu orķestri trio "Melo-M" mākslinieciskajam vadītājam Kārlim Auzānam radās pirms diviem gadiem. Toreiz, "Melo-M" mūziķu mudināti, vienotā kolektīvā kopā sanāca dažādu paaudžu čellisti, savās rindās pulcējot gan skolēnus un studentus, gan pieredzējušus čella spēles meistarus.

Pirmais "Melo-M MEGA orķestra" lielkoncerts Rīgas Kongresu namā notika 2015. gada izskaņā, kļūstot par ievērojamu notikumu Latvijas mūzikas dzīvē un piesaistot lielu interesentu auditoriju, vēsta grupas pārstāvji.

Biļetes uz "Melo-M mega orķestra" Vecgada lielkoncertiem vēl iespējams iegādāties "Biļešu paradīzes" tirdzniecības vietās un internetā – www.bilesuparadize.lv.