02.12.2017 15:31

10 ekspresjautājumi festivāla "Riga Symphony" producentei Irēnai Švilpei

Autors  "Kodols"
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
10 ekspresjautājumi festivāla "Riga Symphony" producentei Irēnai Švilpei publicitātes

7. decembrī sāksies producentes Irēnas Švilpes un viņas kolēģu rīkotais festivāls "Riga Symphony", kas šogad norisināsies jau sesto reizi, pulcējot talantīgus bērnus un jauniešus no 28 pasaules valstīm.

Festivāla laikā žūrija, kurā darbosies arī mūsu izcilās operdziedātājas Inese Galante un Ilona Bagele, izlems, kuram no daudzajiem festivāla dalībniekiem piešķirt "Grand Prix", bet festivāls noslēgsies ar krāšņu Galā koncertu Lielajā ģildē.

Kas ir ekstrēmākais, ko dzīvē esat darījusi?
Nelabprāt nokļūstu ekstrēmās situācijas, bet es ļoti vēlētos kādreiz izlēkt ar izpletni!

Viens no aizkustinošākajiem brīžiem dzīvē...
Šovasar lidoju ar deltaplānu virs Rīgas saulrieta laikā.

Kas jūs iedvesmo darbam?
Man ļoti patīk amerikāņu politiķa Džima Rajena teiktais: "Motivācija ir tas, kas tev palīdz iesākt, bet ieradums ir tas, kas tev palīdz iet uz priekšu." Galvenais ir rezultāts, uz kuru tiekties, un tas arī dod iedvesmu un uztur ieradumu.

Jūsu veselīgie ieradumi?
Katru rītu vingroju možumam un muguras veselībai.

Jūsu kaitīgie ieradumi?
Veselīga pieeja neveselīgiem ieradumiem jeb vienmēr mēģinu atrast piemērotu attaisnojumu, lai panašķotos.

Kultūras baudījums, kas pēdējā laikā atstājis spilgtāko iespaidu?
Man ļoti patika šīs vasaras piedzīvojumi, baudot maģisko atmosfēru vasaras vakaros pie dabas un ar mūziku XXIII Starptautiskajā Senās mūzikas festivālā Rundāles pilī un "The XX" koncertā Siguldas pilsdrupu estrādē.

Grāmata vai filma, ko ieteiktu citiem?
Filma "Dižais skaistums" ("La grande bellezza"; režisors Paolo Sorrentino). Grāmatas – Oskara Vailda "Doriana Greja portrets" un Imanta Ziedoņa "Epifānijas".

Kādu mūziku klausāties?
Ļoti dažādu, jo mūzika man ir kā dzīves ritms. Katrai dienas daļai vai dzīves mirklim izvēlos to, ko kārojas, sākot ar klasisko mūziku, populārās mūzikas hitiem, džeza dziesmām u.c. Pašlaik esmu ļoti aizrāvusies ar lirisko Portugāles fado mūziku.

Iecienīta vieta, kur pusdienot?
Brīvdienās kopā ar ģimeni vai draugiem dodos garās pusdienās, ko ļoti izbaudu. Dažas no iecienītākajām vietām ir restorāns "La Kanna" ar garšīgiem rissoto un pastām un restorāns "Mute", kur ir lieliska benedikta ola brokastīm un kafija brīvdienu mundrumam. Abi atrodas Rīgā.

Vieta, ko noteikti iesakāt apmeklēt?
Visiem ļoti iesaku 10. decembra vakarā doties uz Lielo ģildi, lai baudītu labākās vokālās performances festivāla "Riga Symphony 2017" svinīgajā Galā koncertā.