12.08.2012 10:29

Foto: Ikšķiles novada svētki priecē gan lielus, gan mazus

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Novada svētku organizatori kā allaž bija padomājuši par daudzpusīgu programmu visu vecumu un interešu apmeklētājiem. Atskanēja daža laba nopūta, ka pasākumu un notikumu ir tik daudz, ka uz visiem pat nevarot pagūt.

Ikšķiles novada svētki šogad tika iecerēti kā Gada izrāde trīs cēlienos. Pirmajā un otrajā cēlienā galvenais akcents tika likts uz mākslu un teātri, trešā – noslēguma – bija visai raiba un daudzpusīga, raksta portāls "Ogrenet.lv".


Sestdien svētku apmeklētājus vilināja gadatirgus, vietējo pašdarbības kolektīvu un viesu priekšnesumi, sacensības, atrakcijas un pat retro motociklu parāde.

Vakarā Ikšķiles baznīcas dārzā notika svētbrīdis un koncerts "Dziedam un spēlējam Ikšķilei", kurā piedalījās novada profesionālie un topošie mākslinieki - soliste Daina Dombrovska, flautiste Arta Asare un klarnetiste Anna Gāgane, arfiste Ieva un saksofonists Ainārs Šablovski, ērģelniece un vijolniece Viktorija Ivanova, saksofoniste Linda Ivanova, pianists Kārlis Tirzītis un draudzes koris Jura Kļaviņa vadībā, kā arī vokālais ansamblis "Anima Sola" Mārītes Puriņas vadībā.

Novada svētki kulmināciju sasniedza pulksten 20 Ikšķiles estrādē, kur svētku dalībniekus uzrunāja Ikšķiles novada domes priekšsēdētājs Indulis Trapiņš, kā arī notika koncerts "Brīnišķīgais medījums". Tajā skanēja pirms trīsdesmit gadiem tapušā mūzikla "Mauglis" un populāri grupas "Sīpoli" hīti.