01.11.2017 12:11

Grupai "Prāta vētra" jauns singls un vasaras koncerttūre

Autors  Una Griškeviča
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Grupai "Prāta vētra" jauns singls un vasaras koncerttūre Antons Korbins

Sākot ar 1. novembri, grupas "Prāta vētra" jaunais singls "Tevis dēļ" no pavasarī gaidāmā jaunā albuma ir dzirdams Latvijas radiostacijās un pieejams visos mūzikas straumēšanas servisos, savukārt dziesmas teksta video skatāms kanālā Youtube.

"Tevis dēļ" pirmatskaņojums dzīvajā izpildījumā notiks svētdien vakarā uz šova "X Faktors" skatuves un kanālā TV3.

"Lielākā daļa jaunā albuma materiāla rodas tepat Rīgā, grupas mēģinājumu telpā, kopā ar producentiem un dziesmu līdzautoriem Dāvidu Larsonu un Povelu Olsonu no Zviedrijas. Vienā no šādām spraigām darba dienām arī radās "Tevis dēļ". Darbs pie albuma rit pilnā sparā, un "Tevis dēļ" šobrīd ir "gatavākais auglis groziņā", ar kuru puiši nepacietīgi vēlējās dalīties," saka grupas mūziķi.

Savukārt Renārs Kaupers par jauno dziesmu stāsta: " Skaņdarbs "Tevis dēļ" ir par divām lielām mīlestībām – dievišķo mīlestību pret cilvēku, to mīloši kosmisko spēku, kas katru rītu mūs priecē ar sauli debesīs, tur upes starp krastiem un ļauj mums te būt, elpot un radīt. Un otra, protams, ir cilvēka mīlestība uz līdzcilvēku, un cik daudz esam gatavi darīt viens otra (tevis/manis) dēļ, pat ja tam seko skumjš šķiršanās brīdis."


Grupas dalībnieki arī atgādina, ka 2018. gads "Prāta vētrai" būs ne tikai jaunā albuma iznākšanas gads, bet arī Latvijas koncerttūres gads ar pieciem grandioziem koncertiem lielākajās Latvijas pilsētās.

Tūres atklāšanas koncerts 21. jūlijā notiks "Prāta vētras" dzimtajā pilsētā Jelgavā, Lielupes pļavā pretī skaistajai Jelgavas pilij, bet Valmierā 28. jūlijā koncerts notiks plašajās Dīvaliņa pļavās Valmieras centrā. Pēc ilgāka pārtraukuma "Prāta vētra" piestās arī Latgalē – 11. augustā Daugavpilī. Lielais noslēguma koncerts norisināsies 17. augustā Mežaparka Lielajā estrādē, kur iepriekš tika uzstādīts apmeklējuma rekords – 45 000 skatītāju.

Biļetes uz grupas 2018. gada vasaras koncerttūri pārdošanā būs no pirmdienas, 6. novembra. Pirmās trīs dienas – par īpaši izdevīgu cenu.