30.10.2017 15:10

Koncertuzvedums "Dod, Dieviņi" izskanēs arī Ādažos

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Koncertuzvedums "Dod, Dieviņi" izskanēs arī Ādažos publicitātes

Tuvojoties Latvijas valsts dzimšanas dienai, 3. novembrī ar pirmizrādi Ogres kultūras centrā pie skatītājiem dodas etniski stilizēts koncertuzvedums "Dod, Dieviņi". Jaunā programma izskanēs divpadsmit dažādās Latvijas pilsētās, arī 24. novembrī Ādažu kultūras centrā.

Koncerta veidotāji uzskata, ka šis ir viens no emocionālākajiem un tehniski sarežģītākajiem projektiem kompānijas vēsturē. Ar dziesmas, dejas, maģisko spēka vārdu klātbūtni, video un gaismu partitūrām, īpašu skatuves scenogrāfiju un apģērbu zīmola "Mayra" speciāli gatavotiem tērpiem koncertuzvedums veidots kā cilvēka dzīves ritējums laika griežos, akcentējot savas zemes, tautas mīlestību un Dieva klātbūtni it visā.

Koncerta muzikālais producents ir komponists Kristaps Krievkalns, kura meistarīgi veidotās aranžijas un neierastos balsu salikumus gan latviešu tautas dziesmām, gan Imanta Kalniņa, Jāņa Lūsēna, Zigmara Liepiņa, Raimonda Paula, Mārtiņa Brauna, Raimonda Tigula un citu komponistu skaistajām melodijām atzinīgi novērtējuši nozares profesionāļi. Daudzas no jaunās programmas dziesmām jau uzsākušas rotāciju Latvijas radio stacijās un arī nule kā izdotas jaunā albumā "Dod, Dieviņi".

Koncertuzvedumā satiekas Antra Stafecka, Dainis Skutelis, Uģis Roze, Anmary, Valters Frīdenbergs, Kristīne Kārkle (balss, vijole), Kristaps Krievkalns (taustiņi), Edgars Kārklis (dūdas, stabule, akordeons), Ilze Grunte (ģitāra, arfa), Armands Treilihs (bass), Miķelis Vīte (sitamie instrumenti) un dejotāji Egija Abaroviča, Reinis Rešetins, Liene Grava un Ģirts Bisenieks.

Pirmajam "Dod, Dieviņi" koncertam 3. novembrī Ogres kultūras centrā sekos koncerti – Valmierā, Alūksnē, Ventspilī, Rēzeknē, Cēsīs, Tukumā, Liepājā, Jelgavā, Krustpilī, Ādažos, Nīgrandē un Dailes teātrī Rīgā. Uz vairākiem koncertiem biļetes jau izpārdotas.