10.08.2012 10:00

Carnikavā sadancojas seniori

Autors  Līga Greiškane
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Senioru sadancošanās pasākums Carnikavā. Senioru sadancošanās pasākums Carnikavā. www.carnikava.lv

Šajā nedēļā Carnikavas parka estrāde pulcēja dejotājus no visas Latvijas.

 20 senioru dāmu deju kopas no 17 novadiem priecēja skatītājus ar plašu un vispusīgu koncertprogrammu, ko atsaucīgi uzņēma kā lielie, tā mazie novadnieki. Pasākums sākās ar svētku gājienu pa Carnikavas muižas parka celiņiem, iznesīgu uznācienu estrādē un Vīnes maršu, kuru nodejoja visi 270 dalībnieki, to skaitā astoņi kungi no Tukuma novada retro deju kopas "Valsis".

Koncerta repertuāru veidoja gan latviešu horeogrāfu dejas, gan pasaules tautu dejas, kas piemērotas šai vecumgrupai, un vairāku deju horeogrāfe bija Carnikavas dāmu deju kopas "Gaujmaliete" vadītāja Ināra Vonda. Vecāka gada gājuma skatītājiem daudzas dejas atsauca atmiņā jaunības laiku, kad lambetvoks un tusteps tika dejots vai katrā zaļumballē.

Noskaņa, ko radīja senioru sadancošanās svētku "Tik pie Gaujas" organizatori un vadītāji Ināra Vonda un Jānis Ozoliņš un dalībnieki ar krāšņajiem tērpiem un iznesību, palēnām pārņēma visus klātesošos, un akordeonista Jāņa Ļūmaņa ietekmē drīz vien muižas parku pāršalca dziesmas par Gauju, Latviju un Tēvzemi.

Arī Carnikavas teātra studijas "Nagla" ainiņa no Rūdolfa Blaumaņa "Trīnes grēkiem" tika uzņemta ar smiekliem un aplausiem, jo vai gan iespējams trāpīgāks teiciens kā Trīnei par tiem "atšķaidītiem" vīriešiem, kas viņai vien gadās "sievas aubes" meklējumos.

Neizpalika arī balle ar dejām, mielošanās ar pašu dalībnieku sarūpētajiem groziņiem un nākotnes plānu kalšana. Viens no dejotāju mērķiem ir dejot Dziesmu un deju svētkos, vēsta portāls "Carnikava.lv".