08.08.2012 11:34

Baleta zvaigznes satikšanās vietu nemaina

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Uz Dzintaru koncertzāles skatuves jau 13. reizi "mirdzēs" izcilākās baleta zvaigznes. Uz Dzintaru koncertzāles skatuves jau 13. reizi "mirdzēs" izcilākās baleta zvaigznes. www.dzk.lv

Dzintaru koncertzālē 8. augustā sākas 13.starptautiskais baleta festivāls "Baleta zvaigznes Jūrmalā".

 Šogad baleta cienītājiem būs iespēja redzēt dažādu horeogrāfu rokrakstus un priecāties par izcilām baleta zvaigznēm no visas pasaules. Festivāls piedāvās arī tikšanos ar Latvijas Nacionālā baleta vadošajiem solistiem un jaunajiem māksliniekiem.


Uz koncertzāles skatuves kāps tādas baleta zvaigznes kā Amerikas baleta teātra II jaunā zvaigzne Alise Šī, Berlīnes Valsts operas solists Maksims Kviroga, Parīzes Operas baleta soliste Alise Renavanda, Nicas baleta "Mediterranee" solists Žans Sebastjēns Kolo, Maskavas Lielā teātra zvaigznes Činara Alizade un Mihails Kočans, Štutgartes baleta teātra izcilā dejotāja Bridžita Breinere, Kijevas Modernā baleta solisti Jeļena Dolgiha un Dmitrijs Kondratjuks, kā arī Grācas operas talantīgais baleta solists Seržs Desročes, kuru drīz būs iespējams redzēt titullomā Latvijas Nacionālā baleta pirmizrādē "Otello".

Latvijas baleta vadošie solisti Elza Leimane-Martinova un Raimonds Martinovs publikas priekšā stāsies gan baletdejotāju, gan horeogrāfu ampluā. Viņi kopā ar Latvijas Nacionālā baleta māksliniekiem skatītājus iepazīstinās ar fragmentu no Ludviga Minkusa slavenākā baleta "Bajadēra", kas pirmizrādi Latvijas Nacionālajā operā piedzīvoja tikai šogad.

Festivāla ilggadējais vadītājs un dvēsele ir Latvijas Nacionālā baleta mākslinieciskais vadītājs Aivars Leimanis, kura aizrautība un mīlestība pret baleta mākslu ir veicinājusi festivāla pakāpenisku izaugsmi un pilnveidošanos, vēsta aģentūra LETA.