26.09.2017 15:26

Manhetenas starptautiskā īsfilmu festivāla skates Latvijā sāksies jau šonedēļ

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Manhetenas starptautiskā īsfilmu festivāla skates Latvijā sāksies jau šonedēļ publicitātes

No 28. septembra līdz 8. oktobrim Latvijas kinoteātros, arī Siguldā un Ogrē, notiks starptautiskais īsfilmu kinofestivāls ''Manhattan Short'', kurā varēs redzēt Latvijas režisora Pāvela Gumennikova īsfilmu "Sarauj, Just!", kas izvēlēta fināla programmai no 1615 citām īsfilmām no visas pasaules.

''Manhattan Short'' ir lielākais īsfilmu festivāls pasaulē un ir īpašs ar to, ka tiesneši ir paši skatītāji kinozālē – katrs skatītājs saņem anketu un balso par, viņaprāt, labāko īsfilmu un aktieri. Pasākums notiek vienas nedēļas ietvaros visā pasaulē, tostarp Latvijā.

Šogad festivāls atzīmē savu 20. gadu jubileju. 2017. gada festivāla programma ir daudzveidīga: skatītājiem būs iespēja redzēt dažādu žanru īsfilmas, sākot no komēdijas līdz šausmu filmai, no animācijas līdz drāmai, informē organizatori.

Jubilejas festivāla programma ir īpaša Latvijai: pirmo reizi vēsturē starp desmit festivāla finālistēm ir filma no Latvijas — režisora Pāvela Gumennikova īsfilma "Sarauj, Just!". Festivāla atlasē piedalījās 1615 īsfilmas no 75 valstīm, un tikai 10 no tām tika izvēlētas "Mahnattan Short" programmai.

Jaunzelandes īsfilma "Nenodari ļaunumu" un Sīrijas īsfilma "Mare Nostrum" ir jau kļuvušas par "Sundance" kinofestivāla laureātiem. Eksperimentālā animācijas filma "Īsumā" ir ieguvusi galveno balvu Aspenas festivālā ASV. Savukārt Spānijas trilleris "Aizmugurē" (Behind) saņēma skatītāju simpātiju balvu šausmu un fantāzijas filmu festivālā San Sebastianā, norāda organizatori.

Latvijas filma "Sarauj, Just" (Just, go!) ir balstīta uz patiesiem notikumiem par jaunu vīrieti ratiņkrēslā, kurš nolēma noķert zagļus, kuri aplaupījuši viņa mīļoto meiteni. Filma jau ir piedalījusies vairākos festivālos visā pasaulē un guvusi skatītāju un žuriju atbalstu. Augustā filma saņēma balvu prestižajā Losanželosas "Hollyshorts" filmu festivālā nominācijā "Labākā romantiskā filma". Iekļūšana "Mahnattan Short" festivāla programmā nozīmē, ka Latvijas filma saņem nepieciešamo kvalifikāciju, lai pretendētu uz Oskara balvu 2018. gadā.

Festivāla skates un skatītāju balsošana notiks Rīgā, Daugavpilī, Rēzeknē, Ventspilī, Liepājā, Valmierā, Cēsīs, Kuldīgā, Bauskā, kā arī 3. oktobrī kinoteātrī "Lora" Siguldā un Ogres novada kultūras centrā, vēsta organizatori.

Pasaules balsošanas rezultāti tiks publicēti festivāla mājaslapā www.ManhattanShort.com pēc festivāla beigām.