08.09.2017 13:25

Otrajā Starptautiskajā Baltijas jūras koru konkursā Jūrmalā piedalīsies 12 koru no astoņām valstīm

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Otrajā Starptautiskajā Baltijas jūras koru konkursā Jūrmalā piedalīsies 12 koru no astoņām valstīm facebook.com/New Dublin Voices

Otrajā Starptautiskajā Baltijas jūras koru konkursā, kas notiks no 22. līdz 24. septembrim Dzintaru koncertzālē Jūrmalā, piedalīsies 12 dalībnieku no astoņām valstīm, aģentūru LETA informēja konkursa sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Vasiļjeva.

Konkursā piedalīsies jauktais koris "New Dublin Voices" no Īrijas, jauktais koris "Grex Musicus" no Somijas, "Koper" mūzikas skolas meiteņu koris un jauktais koris "Crescendo" no Slovēnijas, vīru koris "Svanholm Singers" un jauktais koris "Harlanda Chamber Choir" no Zviedrijas, jauktais koris "Vox Iuvenalis" no Čehijas, jauktais koris "Harmony" no Krievijas, Tartu Studentu jauktais koris, kā arī trīs pašmāju kolektīvi "Austrums", Emīla Dārziņa Jauktais koris un Mākslas muzeja "Rīgas Birža" vīru koris.

"Pirmais konkursa gads bija veiksmīgs un apstiprināja pārliecību, ka šādam pasākumam ir liels potenciāls. Mūsu ambīcija ir kļūt par labāko amatieru koru galamērķi Baltijas jūras reģionā, padarot dalību tajā par katra amatierkora prestiža un kvalitātes apliecinājumu un nesot Jūrmalas un Latvijas vārdu pasaulē," sacīja konkursa idejas autors un mākslinieciskais vadītājs, diriģents Jānis Ozols.

Konkursa obligātā skaņdarba autors šoreiz ir latviešu komponists Ēriks Ešenvalds, kurš speciāli konkursam uzrakstījis opusu "Lux aeterna". Sākotnēji tas bija sešbalsīgs skaņdarbs jauktajam korim, taču pēcāk tapa pārlikumi sieviešu un vīru koriem.

Konkursantu sniegumu vērtēs starptautiska žūrija, kurā darbosies amerikāņu kora un orķestru diriģents Bredijs Olreds, slovēņu kordiriģents, pasniedzējs un komponists Ambrožs Čopi, lietuviešu kordiriģents, pasniedzējs, profesors, vairāku starptautisku festivālu iniciators un mākslinieciskais vadītājs Rolands Daugela, kā arī diriģente Trīna Koha no Igaunijas. Piektais žūrijas loceklis būs pašmāju komponists, pasniedzējs un ērģelnieks Rihards Dubra.

Konkurss notiks trīs dienas, 22. septembra vakarā pulcējot visus dalībniekus Atklāšanas koncertā, bet 23. septembrī un 24. septembrī norisināsies pusfināla koru sacensību divās kategorijās. Tāpat 24. septembrī sekos "Grand Prix" izcīņas fināls, savukārt pēc tā atskanēs noslēguma koncerts, kurā uzstāsies pašmāju a cappella vokālā grupa "Framest".

Bijušās skaņuplašu fabrikas "Melodija" telpās "Lokāla veldze", kas atrodas Kalnciema ielā 40f, 14. septembrī plkst. 14 notiks konkursam veltītā preses konference, kurā piedalīsies Ešenvalds, Ozols un citi konkursa pārstāvji.