03.08.2012 17:38

Draudzene, mamma un guvernante Kristīne Zadovska ar savu talantu priecēs Siguldā

Autors  Elīna Kondrāte
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Mecosoprāns Kristīne Zadovska, kuru daudzi iemīļojuši kā žūrijas locekli dažādu televīzijas šovu laikā, teic, ka Siguldas Opermūzikas svētki ir arī viņas svētki. Mecosoprāns Kristīne Zadovska, kuru daudzi iemīļojuši kā žūrijas locekli dažādu televīzijas šovu laikā, teic, ka Siguldas Opermūzikas svētki ir arī viņas svētki. www.delfi.lv

XX starptautisko Siguldas Opermūzikas svētku laikā notiks brīvdabas izrāde vienai no populārākajām operām "Traviata".

Tajā Floras lomā iejutīsies Latvijas Nacionālās operas soliste, mecosoprāns Kristīne Zadovska. "Lomā varu izpausties, tā ir ļoti interesanta – maza, bet to nevar nepamanīt," viņa atklāj.

Komponista Džuzepes Verdi operā māksliniece šoreiz izdziedās galvenās varones Violetas Valerī draudzenes lomu. Operdziedātājas karjerā K. Zadovska "Traviatā" spēlējusi arī guvernanti Amīnu. "Tāds jau ir tas mecosoprāna liktenis dziedāt draudzenes, mammas vai guvernantes," smaidot teic māksliniece, uzsverot, ka uzstāsies kopā ar brīnišķīgu mūziķu un dziedātāju ansambli.

Iestudējums Siguldas pilsdrupu estrādē skanēs sestdien, 4. augustā, plkst. 21.00. To veidojis Latvijas Nacionālā teātra režisors Edmunds Freibergs. ""Traviata" manā radošajā biogrāfijā vienmēr bijusi tāda klasiska izrāde. Ļoti priecājos, ka arī Edmunds Freibergs izvēlējās iestudēt izrādi šādā formā – būs skaistas kleitas, viss būs klasiskā stilā," atklāj K. Zadovska.

"Uz skatuves eksperimentu bijis tik daudz, ka visi esam noilgojušies pēc klasiskām vērtībām." Māksliniece E. Freibergu vērtē kā ļoti talantīgu, zinošu, varošu un ekselentu režisoru. K. Zadovska Opermūzikas svētkos Siguldā piedalīsies trešo reizi, gatavojoties tiem, mēģinājumi notiekot katru dienu vairākas stundas. "Latvijā ir tikai viens operas teātris. Iespēja dziedāt citā teātrī vai muzikālā projektā ir liels gods un prieks."