03.08.2012 12:00

Ķekavā varēs izzināt garšaugu noslēpumus

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ikvienam pasākuma apmeklētājam būs iespēja uzzināt ko vairāk par dažādiem garšaugiem, kā arī iespēja tos iegādāties. Ikvienam pasākuma apmeklētājam būs iespēja uzzināt ko vairāk par dažādiem garšaugiem, kā arī iespēja tos iegādāties. arhīvs

11.augustā Ķekavā pie tirdzniecības centra "Liiba" jau no pulksten notiks "2. Garšaugu festivāls".

"Laipni gaidīts ikviens, kuram ir interese par garšaugu, ārstniecības augu lietošanu ikdienā, to nozīmi un nepieciešamību, būs arī profesionāļu padomi un ieteikumi," stāsta Kristīne Grigale, Ķekavas novada pašvaldības Kultūras aģentūras sabiedrisko attiecību speciāliste.


Viņa zina stāstīt, ka festivāla laikā "Steiku haosa" šefpavārs Kristaps Sīlis demonstrēs un pastāstīs, kā pagatavot garšīgu un veselīgu maltīti. Interesenti varēs ieklausīties speciālistes Zeltītes Kavieres stāstījumā par ārstniecības augiem, to izmantošanu un pielietojumu.

Tiks gatavotas un degustētas ārstniecības tējas, dažādi sīrupi, eļļas, tinktūras. Ikvienam būs iespēja apmeklēt un iegādāties interesantus un noderīgus suvenīrus, produktus zemnieku un amatnieku tirdziņā, kurš darbosies jau pulksten deviņiem.

"Līdzi ņemšanai ikvienam būs iespēja iegādāties diedzētos graudus, medu, ievārījumus, sīrupus un citas gardas, ekoloģiskas un veselīgas lietas, kuras noder kā spēka avots mūsu ikdienā," tā K.Grigale.