03.08.2012 09:20

Andris Kivičs un Stopiņu novads aicina izlocīt kājas Ulbrokā

Autors  Elīna Kondrāte
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Uz Līgo parka estrādes skatuves Andris Kivičs kāps viens, bez pavadošās mūziķu grupas, taču nemainīgi klausītājus sola priecēt ar liriskām, paša komponētām dziesmām. Uz Līgo parka estrādes skatuves Andris Kivičs kāps viens, bez pavadošās mūziķu grupas, taču nemainīgi klausītājus sola priecēt ar liriskām, paša komponētām dziesmām. www.labdaribasfaktors.lv

"Koncertos galvenais ir abpusēja iesaistīšanās, nevis ‒ solists dzied, publika klausās. Man patīk dziedāt kopā ar cilvēkiem, " atzīst viens no Latvijas populārākajiem mūziķiem Andris Kivičs, kurš piektdien kāps uz skatuves Līgo parka vasaras festivālā Ulbrokā.

Mūziķis pastāstīja, ka Stopiņu novadā uzstāsies jau otro reizi: "Līgo parkā muzicēju pagājušā gadā kopā ar savu grupu "Z-Scars". Toreiz publika bija fantastiska, un ceru, ka šoreiz būs tāpat."

Koncerts notiks A. Kiviča solo tūres ietvaros. "Šī labāko dziesmu izlases koncertsērija aizsākās šogad februārī, un esmu jau nodziedājis 45 koncertus." Piektdienas vakarā mākslinieks sola iepriecināt ar populārākajām dziesmām "Tu tuvojies sev", "Es tev nemelotu", kā arī dziesmu "Pirmoreiz", kas ļoti patīkot jauniešiem un jau kļuvusi iecienīta dziesma, ko absolventi dzied skolu izlaidumos. "Vienmēr kādā brīdī nodziedu patriotisko dziesmu "Latvijai". Ceru, ka kopā ar klausītājiem varēsim to korītī nodziedāt arī Līgo parkā."

Skatuves mākslinieks atklāj – kopš muzicēšanā kopā ar grupu "Z-Scars" iestājusies pauze, dziedātāju vairāk nekā iepriekš aicina uzstāties kā solo mākslinieku. "Tik daudz neesmu uzstājies pēdējo trīs četru gadu laikā. Koncertu ir ļoti daudz," par darba pārpilnību šovasar stāsta A. Kivičs. Iespējams, jau decembrī dienas gaismu ieraudzīs Andra Kiviča solo albums.

Līgo parka vasaras festivāls notiks piektdien, 3. augustā plkst. 19.00. Šogad festivālā kopā ar A. Kiviču piedalīsies arī citi skatuves mākslinieki visai kuplā skaitā: "Klaidonis", "6. jūdze", "Apvedceļš", "Tequila Band", Inguss Pētersons, "Emburgas zēni", Viktors Zemgals, "Jūrkante", "Kantoris 04", "Lauku muzikanti", Harijs Ozols un Santa Zapacka, Roberts Ošiņš un grupa "Dakstiņi". Festivāla vadītāja pienākumus uzņēmies Elvis Jansons.

Festivāla tradīcija aizsākusies pirms trīs gadiem un arī šogad tas tradicionāli notiks augusta pirmajā piektdienā. "Līdz šim mūsu skaistajā estrādē notika mazāka mēroga pasākumi, bet jau sen bija doma, ka vajadzētu rīkot arī vērienīgāku pasākumu," atklāj novada kultūras organizatore Inta Kalniņa, piebilstot, ka estrāde atrodoties tuvu Rīgai. Apstākļi izveidojās tā ‒ novada kultūras organizatoriem bijusi saruna ar grupas "Apvedceļš" un "Tequila Band" mūziķiem, kuri iepazīstinājuši ar mūzikas pasākumu producentu Jāni Gailīti, kuram ir liela pieredze šādu muzikālu festivālu rīkošanā.

"Jānis Gailītis arī pašlaik ir uzņēmies galveno organizatora pienākumus." Jau kopš pirmā festivāla ik gadu Līgo parka estrādē uzstājas "Apvedceļš" un "Tequila Band", taču ik gadu organizatori cenšas aicināt aizvien jaunus mūziķus, tā paplašinot apmeklētāju loku. Piemēram, šogad Stopiņu novada festivālā pirmo reizi uzstāsies Inguss Pētersons, kā arī Sandra Zapacka un Harijs Ozols. Uz festivālu baudīt koncertu un izlocīt kājas dejās aicināti iedzīvotāji no visiem Latvijas novadiem.