02.08.2012 13:04

Izmaiņas "Vasaras vakara mūzikas koncertu" norisē Saulkrastos

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Izmaiņas "Vasaras vakara mūzikas koncertu" norisē Saulkrastos www.sinfoniettariga.lv; Santa Savisko-Jēkabsone

Koncertu cikla "Vasaras vakara mūzikas koncerti" otrais koncerts -"Mocarta un Grīga stīgu kvartets" - 5. augustā Saulkrastu domes zālē notiks pulksten 13, nevis, kā plānots iepriekš - pulksten 17.

Ieeja koncertā un biļešu tirdzniecība - stundu pirms koncerta! Biļetes cena - Ls 3.

Koncertā uzstāsies mūziķi Marta Jagmane (vijole), Antti Kortelainen (vijole), Zane Kalniņa (alts) un Ēriks Kiršfelds (čells). Programmā Edvarda Grīga un Volfganga Amadeja Mocarta kvarteti.

Kvartets izveidojās 2011. gadā, kad viesojās dažādās Latvijas pilsētās, spēlējot Vīnes klasikas programmu. Arī šobrīd kvartets spodrina savu kvalitāti ar Vīnes klasikas un romantisma laika skaņdarbiem, taču nu ir gatavs izpausties arī mūsdienu mūzikā.

2012. gada 18. februārī Spīķeru kvartets kopā ar klarnetistu Egīlu Šēferu (www.egilssefers.com) sniedza koncertu Rīgā, Mazajā Ģildē. Šis bija eksperimentāls projekts, jo Egīls Šēfers V. A. Mocarta Klarnetes kvintetu KV 581 atskaņoja uz Mocarta laika klarnetes, bet Spīķeru kvarteta mūziķi izmantoja laikmetam raksturīgās zarnu stīgas. Koncertā vēl joprojām izmantojot izaicinājumu spēlēt uz zarnu stīgām, Spēķeru kvartets kopā ar Egīlu Šēferu (šoreiz uz modernās klarnetes) atskaņoja arī J. Brāmsa Klarnetes kvintetu.