02.08.2012 12:40

Olaines Mežaparks un estrāde piesaista gan kultūras baudītājus, gan vandaļus

Autors  Elīna Kondrāte
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Jaunā Olaines Mežaparka estrāde. Pirmajā sezonā estrāde uz to liktās cerības attaisnojusi, vērtē pašvaldībā. Mežaparka estrādes izbūve un parka ierīkošana ap to Olaines novada domei izmaksājusi 680 000 latu. Jaunā Olaines Mežaparka estrāde. Pirmajā sezonā estrāde uz to liktās cerības attaisnojusi, vērtē pašvaldībā. Mežaparka estrādes izbūve un parka ierīkošana ap to Olaines novada domei izmaksājusi 680 000 latu. Olaines novada domes arhīvs

"Šī ir Mežaparka estrādes pirmā sezona – tāds kā pārbaudes laiks," par maijā nogalē atklāto estrādi Olainē stāsta domes priekšsēdētāja vietniece Inta Purviņa.

Mežaparka estrāde tika atklāta maija nogalē. I. Purviņa atzīst, ka iecere par pilsētas kultūras dzīves pilnveidošanu uzbūvējot estrādi, ir attaisnojusies. "Katru nedēļas nogali notiek pasākumi, kuros dzied un dejo gan novada radošie kolektīvi, gan viesi no citiem novadiem." Līdzās estrādei ierīkots parks, kuru iecienījusi gan vecākā paaudze, kas labprāt izmantojot tur ierīkotos trenažierus un vingrojot, gan bērni un jaunieši. Plānots, ka drīzumā estrādes kompleksā bērniem būs iespēja iegādāties saldējuma kokteiļus, kā arī vizināties ar gokarta tipa mašīnām.

Lai gan estrāde savu funkciju pilda godam, vēl veicami teritorijas labiekārtošanas darbi un pakalpojumu skaita palielināšana. Tagad notiek arī izvērtēšana, vai laukums dejotājiem ir gana liels, vai ir pietiekams sēdvietu skaits.

"Caur parku uz mežu dodas cilvēki, kas ar suņiem dodas pastaigāties uz mežu, tāpēc svarīgi, lai būtu pietiekami daudz atkritumu urnu. Tagad norit nemitīgs darbs, lai pieradinātu iedzīvotājus pie kārtības, " atzīst domes priekšsēdētāja vietniece un stāsta, ka aktuāls ir jautājums arī par patstāvīgām labierīcībām parka teritorijā, jo pāris mēnešu laikā policijai jau nācies aizturēt vandāļus, kuri gāzuši pārvietojamās tualetes un turklāt paši arī fotografējušies pie sava pastrādātā "varoņdarba".

I. Purviņa informēja, ka projekts par estrādes izbūvi Olaines pilsētā aizsācies jau 2008. gadā, taču tās būvdarbi sākušies pērn rudenī. Tā kā rudens bijis vēls un silts, laikapstākļi jaunā kultūras objekta izbūvei bijuši ļoti pateicīgi. Kopumā Mežaparka estrādes izbūvē un parka ierīkošanā ap to izmaksājis 680 000 latu.