31.07.2012 14:44

Mākslas plenērā Inčukalnā tiksies dažādu jomu radošie prāti

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

4.augustā pie Inčukalna tautas nama "Māksla plenērs Inčukalnā". Tajā piedalīties aicināti dažādu jomu radošie spēki, sākot ar jaunajiem gleznotājiem, līdz pat mīmiem un leļļu teātra aktieriem.

Plenēra tēma — "Inčukalns". Pasākums iecerēts kā brīva, radoša darbība novada teritorijā, tā mērķis – atklāt katra mākslinieka individuālo un savdabīgo skatījumu uz notikumiem, cilvēkiem, vietām, bet saglabājot vienojošo motīvu. Tā dalībnieki par savu iedvesmas vietu varēs izvēlēties jeb kuru Inčukalna novada stūrīti kā gleznaino Gaujas ieloku, tā novada vēsturiskās vietas tādejādi, apliecinot mākslu ciešo saikni un dabas klātbūtni radīšanas procesā, vēsta portāls "Inčukalns.lv".

Pasākuma laikā apmeklētājiem būs iespējams ne tikai skatīt kā top iemūžinātas novada skaistākās vietas, bet arī izklaidēties un pašiem radīt mākslas darbus.

Jau no pulksten 11 tiks atklāta un darbosies biedrības "Inčukalna izaugsmei" radošā telts, kurā būs iespējams gan lieliem, gan maziem izveidot sev pašām kādu atmiņai paliekošu mākslas darbu – apgleznotu krūzīti, maisiņu, darināt sev aproces vai radīt gleznu.

Tāpat visas dienas garumā pasākuma apmeklētājiem būs iespēja piedalīties dažādās bezmaksas aktivitātēs – sportiskos konkursos, piedalīties izjādes ar zirgiem un jaunākajiem izlēkāties pa piepūšamo pili, kā arī fotografēties ar Inčukalna simbolu - kaķi un ierakstīt video novēlējumu.

Savukārt ap pulksten visiem interesentiem būs iespēja piedalīties Mākslas paraugklasē, gleznojot pieredzējuša mākslinieka pavadībā, bet ap pulksten 14 visi jaunākie pasākuma apmeklētāji ir aicināti uz Leļļu teātra izbraukuma izrādes skatīšanos.

Pulksten 16, kad mākslinieki būs pabeiguši savus mākslas darbus, notiks to izsole, kurā ikvienam interesentam, būs iespējams iegādāties kādu no jauno mākslinieku darbiem. Visi iegūtie līdzekļi no jauno mākslinieku darbiem tiks ziedoti Inčukalna Mākslas uz mūzikas skolai.