27.12.2011 11:55

Ropažu iedzīvotāji dāvina bērnu grāmatas bibliotēkām

Autors 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

 

Sadarbībā ar Latvijas Nacionālās bibliotēkas Atbalsta biedrību koncerta „Ziemassvētki Brīnumskapī” ietvaros notika īpaša labdarības akcija „Sirsniņa prasa, lai bērniņš lasa”.

Bērni un vecāki bija aicināti uz koncertu ņemt līdzi un ziedot labas grāmatas bibliotēkām - gan tās, kuras tie jau ir lasījuši, gan pavisam jaunas. 

Akcijas rezultātā Ropažu novada bibliotēkām ziedotas 45 bērnu grāmatas. Pārsvarā ziedoto grāmatu vidū atrodamas pasaku un bilžu grāmatas pirmsskolas vecuma bērniem, kā arī vairākas Māras Cielēnas grāmatas un arīdzan Imanta Ziedoņa Krāsainās pasakas. Bibliotēkas un LNB Atbalsta biedrība saka paldies visiem ziedotājiem.

Labdarības projekts „Sirsniņa prasa, lai bērniņš lasa” palīdz bērnu grāmatām nonākt Latvijas bibliotēkās. Labām grāmatām jābūt pieejamām ikvienam bērnam visā Latvijā, neatkarīgi no ģimenes rocības vai dzīvesvietas. Bibliotēkas ir vienīgās vietas, kur bērni var bez maksas lasīt jaunāko literatūru. Šobrīd arī tām trūkst līdzekļu. Latvijas Nacionālās bibliotēkas Atbalsta biedrība aicina iesaistīties un palīdzēt! Projektam „Sirsniņa prasa, lai bērniņš lasa” ziedot joprojām iespējams portālā www.ziedot.lv! Dosim iespēju bērniem lasīt!