11.07.2017 12:30

Festivālā "Summertime" varēs dzirdēt itāļu mūziku ar Balkānu akcentu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Festivālā "Summertime" varēs dzirdēt itāļu mūziku ar Balkānu akcentu publicitātes

12. augustā nu jau 13. starptautiskā mūzikas festivāla "Summertime – ielūdz Inese Galante" ietvaros Dzintaru koncertzālē uzstāsies slavenais ansamblis "Klezmerata Fiorentina" no Itālijas, kura daiļrade atspoguļo klezmeru, Balkānu un itāļu mūzikas simbiozi, koncertos vienmēr izraisot vētrainas ovācijas.

"Klezmerata Fiorentina" ir virtuozu mūziķu kvartets no Florences operas un simfoniskās mūzikas orķestra "Orchestra del Maggio Musicale Fiorentino": Igors Polesickis (vijole), Rikardo Kročilla (klarnete), Frančesko Furlaničs (akordeons) un Rikardo Donati (kontrabass), informē festivāla "Summertime – ielūdz Inese Galante" direktore Diāna Galante.

1928. gadā dibinātais orķestris "Orchestra del Maggio Musicale Fiorentino" ir kļuvis par vienu no pasaules labākajiem orķestriem – ir daudz ierakstu orķestra izpildījumā, par kuriem piešķirtas prestižas starptautiskas prēmijas, tostarp "Grammy Award".

Viens no spilgtākajiem notikumiem orķestra pēdējo sezonu laikā bija tā trešā koncerttūre Japānā un Eiropas turneja, ietverot koncertus Varšavā, Vīnes Musikverein, Frankfurtē un Bādenbādenē. Šie koncerti noritēja orķestra goda diriģenta, sena ansambļa "Klezmerata Fiorentina" cienītāja Zubina Metas vadībā, norāda D. Galante.

"Katru reizi, kad viņus dzirdu, es nezinu, smieties vai raudāt, jo viņi arī spēlē tā, lai smietos un raudātu. Es viņus iesaku it visur, jo tā ir ne tikai lieliska izklaide, bet arī fantastiska spēle," par "Klezmerata Fiorentina" stāsta izcilais diriģents Zubins Meta.

Latvijas publika pirmo reizi dzirdēs ansambli, pateicoties rekomendācijām, kuras sniedzis slavenais kamerorķestris "Maskavas virtuozi" ("Виртуозы Москвы"), kuri pērn izcili uzstājās festivālā "Summertime – ielūdz Inese Galante".

Vairāk informācijas par programmu un festivāla dalībniekiem pieejams tīmekļa vietnē www.festivalsummertime.com. Festivāla "Summertime – ielūdz Inese Galante" koncertu biļetes var iegātāties "Biļešu paradīzes" kasēs visā Latvijā, kā arī tīmekļa vietnē www.bilesuparadize.lv, vēsta D. Galante.