27.07.2012 13:23

Doles salā atgriežas mūzika

Autors  Elīna Kondrāte
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Doles salā pēc desmit gadu pārtraukuma atgriezušies klasiskās mūzikas koncerti.

 

Pirmais koncerts ar mecosoprāna Baibas Berķes un klarnešu kvarteta "Quattro Differente" piedalīšanos notiks jau šajā nedēļas nogalē.

Dziedātāja stāsta, ka skaņdarbi, kas iekļauti koncertprogrammā ir ļoti skaisti un melodiski. "Kad klarnešu kvartets mani uzrunāja, sākotnēji biju iedomājusies, ka koncerts būs ļoti laikmetīgs un filozofisks. Taču šīs dziesmas būs tik skaistas!" sajūsmu pauž skatuves māksliniece. "Tās būs ļoti piemērotas šim koncertam."

Kopā ar klarnešu duetu B. Berķe izpildīs trīs Armanda Mihailova komponētas dziesmas. "Kvartets izpildīs ļoti dažādus skaņdarbus. Būs gan kas nopietnāks, sirdij un dvēselei, gan arī kaut kas nenopietns," ieskatu skatuves kolēģu programmā sniedz B. Berķe. Ar "Quattro Differente" dziedātāja uzstājusies jau vairākkārt, kopīgi atskaņojot arī komponista Imanta Mežaraupa komponēto kamermūziku "Sfinksas variācijas". "Esam kopā uzstājušies Lielajā Ģildē. Viens otru pazīstam un draudzējamies labi."

Doles salā dzīvo mākslinieces draugi, tāpēc viesoties skaistajā vietā sanākot itin bieži. Savukārt vasaru šogad dziedātāja velta galvenokārt atpūtai. "Izbaudu šo laiku, jo jau drīz nāks rudens ar lielajiem darbiem," teic Baiba Berķe.

Kopā ar mūziķiem sestdien, 28. jūlijā, plkst. 16.00 uzstāsies arī metāla pūšamo instrumentu kvartets "Brassa Nova".