28.07.2012 08:21

"Trio Art-i Shock" Saulkrastus ievedīs brazīļu ritmos un pieskandinās ar pannām

Autors  Elīna Kondrāte
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Mūziķes Guna Āboltiņa, Agnese Egliņa un Elīna Endzele atklāj, ka viņu grupas nosaukums tulkojams gan kā māksla, kas šokē, gan arī dārzenis. "Programma būs ļoti dažāda – no Brazīlijas uz Argentīnu, Latviju un Āziju." Mūziķes Guna Āboltiņa, Agnese Egliņa un Elīna Endzele atklāj, ka viņu grupas nosaukums tulkojams gan kā māksla, kas šokē, gan arī dārzenis. "Programma būs ļoti dažāda – no Brazīlijas uz Argentīnu, Latviju un Āziju." publicitātes foto

"Koncertprogramma atbildīs mūsu trio nosaukumam, kas ir māksla un vienlaikus māksla kā šoks," par gaidāmo koncertu Saulkrastos stāsta mūziķu "Trio Art-i Shock" dalībniece Guna Āboltiņa.

Trio sastāvā ir jaunas, atraktīvas mūziķes: čelliste Guna Āboltiņa, sitaminstrumentus spēlē Elīna Endzele, klavieres – Agnese Egliņa. Čelliste Guna atklāj, ka neparastās instrumentu kombinācijas dēļ repertuāru muzikālajai apvienībai piemeklēt nav viegli: "Klavierēm, čellam un perkusijām nav atrodams klasisks repertuārs, tāpēc meklējam komponistus, ar ko sadarboties, piemērotus skaņdarbus, kurus aranžējam arī pašas."

Koncertā trio ieplānojis klausītājus priecēt ar komponistu Lū Harisona, Aksela Masona, Jēkaba Nīmaņa, Kristapa Pētersona, Osvalda Golihova un Astora Pjacollas daiļradi. "Viss koncerts būs kā muzikāls kontrasts – būs skaņdarbi no latviešu, tango gala, pa vidu Harisons, kas uzburs pilnīgi meditatīvu ainu un cilvēkiem būs jāpārslēdzas uz ko pilnīgi citu."

Guna arī atklāj, ka Lū Harisona skaņdarbos gaidāma neparasta sitaminstrumentu spēle. "Elīna spēlēs gan uz rīsu bļodiņām, gan uz pannu komplekta. Ir jau savākta vesela kaudze dažādu augstumu pannu. Tāds eksperimentāls skaņdarbs, un Elīna varēs kārtīgi iztrakoties."

Trio izveidojies pirms pusotra gada, kad mūziķes katra par saviem nopelniem bijušas nominētas Latvijas Lielajai mūzikas balvai. "Toreiz mums piedāvāja balvu pasniegšanas ceremonijā uzstāties kā trio, un kopš tā brīža sapratām, ka mums patīk uzstāties kopā," stāsta G. Āboltiņa. "Ir izveidojusies laba savstarpējā ķīmija. Lai gan mūsu sastāvam ir grūti atrast piemērotu repertuāru, pozitīvo emociju dēļ ir vērts pacensties. Ir ļoti interesanti darīt to, ko neviens cits nav darījis," trio kopā spēlēšanas prieku atklāj Guna.

Koncerts Saulkrastu domes zālē notiks svētdien, 29. jūlijā, plkst. 17.00 klasiskās mūzikas koncertu cikla "Vasaras vakara mūzikas koncerti" ietvaros. Koncerts notiks sadarbībā ar VSIA "Latvijas Koncerti".