12.06.2017 12:15

Foto: Ikšķiles novada svētki pavadīti sportiskā garā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Foto: Ikšķiles novada svētki pavadīti sportiskā garā Ikšķiles novada pašvaldība, video - fakti.lv

Pagājušajā piektdienā Zilajos kalnos pie Dubkalnu ūdenskrātuves ar sporta nakts pasākumiem tika ievadīti Ikšķiles novada svētki 2017 "Labs paSākums", kuri sestdien turpinājās ar Miegamiču skrējienu, vingrošanu, gadatirgu, koncertiem, kā arī svētku gājienu.

Piektdien sporta naktī visiem interesentiem bija sarūpētas dažādas atrakcijas, orientēšanās, slackline, SUP un konkursi, bet vēlāk vakarā pieaugušie mērojās spēkiem pludmales volejbolā, smilšu futbolā un frisbijā, informē Ikšķiles novada pašvaldībā.

Ikšķiles novada svētku ietvaros sestdien notika Miegamiču skrējiens. Tajā apvienojušies vairāki desmiti novadnieku. Pēc skrējiena visi kā viens saņēma medaļas, bet stiprākie kārtīgi izvingrojās rīta zumbu.

No tā brīža Ikšķiles pludmale kļuva par īstu veselības un harmonijas avotu. Tur varēja nopērties kārtīgā pirtī un ļauties īsta pirtnieka meistarībai, piedalīties slotu siešanas un skrubju pagatavošanas meistarklasē. Seniori iesaistījās veselības veicināšanas vingrošanas nodarbībā, notika arī cigun vingrošana māmiņām ar mazuļiem un meditācija ar gongu, vēsta pašvaldībā.

800 gades parkā gadatirgū varēja iegādāties dažādus gardumus un saimniecībā noderīgus amatnieku darinājumus. Svētku dalībniekus priecēja profesionāla radiovadāmo mašīnu trase "Redlift" un "Mazā stiprinieka garšīgie piedzīvojumi".

Bija sarūpēti atpūtas pasākumi ikvienam aktīvā dzīvesveida cienītājam un dažādas meistarklases, bet specializētajā autobusā, Pasaules asinsdonoru dienas ietvaros, varēja ziedot asinis, norāda pašvaldībā.

Apmeklētāji īstu māksliniecisku baudījumu guva Ikšķiles koru sadziedāšanās koncertā un brīvdabas dziesmu spēlē "Reiz kādā pasakā", bet mazliet vēlāk novadnieku un novada viesu tūkstoši vienojās pamatīgā svētku gājienā. Tam sekoja Ikšķiles novada deju kolektīvu un draugu "Sadancis" Ikšķiles estrādē.

Pievakarē Ikšķiles novada pašvaldībā svinīgā pieņemšanā tikās novada pašvaldības un sadraudzības pilsētu pārstāvji. Evaņģēliski luteriskajā baznīcā bija dzirdams Latvijas Nacionālās operas solistu Lauras Teivānes un Riharda Millera koncerts (koncertmeistare Ērika Apine), informē pašvaldībā.

Turpat bija skatāma arī "Rasas krāsu" izstāde "Ikšķiles 2017. gada Laika zīmes". Savukārt Ikšķiles pludmalē notika 2. Ikšķiles regate, bija iespēja pavizināties ar SUP dēļiem un "ūdensbumbām". Turpat līdz pat saullēktam turpinājās koncertballe, kuras apmeklētājus lutināja Jānis Lūsēns, Raimonds Ozols, Annija Putniņa un Andris Ērglis programmā "Mīlas melodijas".

Savu programmu ikšķiliešiem bija sarūpējušas arī grupas "Galaktika" un "Rock'n berries", DJ Anss. Neizpalika arī uguns šovs "Fire Show studio", skaidro pašvaldībā.