05.06.2017 15:07

Salaspils novada svētki solās būt koši, radoši un pilni mūzikas

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Salaspils novada svētki solās būt koši, radoši un pilni mūzikas publicitātes

No 10. līdz 11. jūnijam notiks Salaspils novada svētki "Es esmu Salaspils", kuros varēs baudīt dažādu mākslinieku koncertus, gūt prieku radošās darbnīcās un atrakcijās, tāpat neizpaliks arī svētku gājiens un salūts.

Svētku ieskaņas pasākums paredzēts jau 7. jūnijā, kad Salaspils kultūras nama "Rīgava" Mūzikas un mākslas dārzā uzstāsies kameransamblis "Altera Veritas", piedāvājot mūsdienu latviešu komponistu oriģinālmūzikas programmu. Koncertā piedalīsies mūziķi Ieva Mežgaile, Anda Eglīte, Kaspars Gulbis un Andis Klučnieks, informē Salaspils novada svētku organizatori.

10. jūnijā no Dienvidu parka uz Nacionālo botānisko dārzu virzīsies svētku dalībnieku gājiens – trīskrāsaina upe, kas ar zilu-baltu-zaļu krāsu simbolizēs Salaspils karogu. Ikviens salaspilietis un novada svētku ciemiņš būs laipni aicināts kļūt par svētku daļu, jo gājienu un svētkus filmēs no putna lidojuma, skaidro organizatori.

Dienvidū Nacionālajā botāniskajā dārzā gaidāms lielkoncerts "Es esmu Salaspils" ar novada amatiermākslas kolektīvu piedalīšanos. Programmu vadīs amizantais "Salaspils kultūras pētnieks" Jānis Kirmuška.

Līdztekus koncertam varēs iepirkties svētku gadatirgū, bērniem būs iespēja piedalīties brīvdabas spēlēs un izlēkāties milzu piepūšamajā atrakcijā, bet dažādas radošās un izzinošās darbnīcās iesaistīties aicinās Salaspils bibliotēka, Tūrisma informācijas centrs, jauniešu klubs "Zibsnis", SIA "Salaspils siltums" un Daugavas muzejs. Mēroties spēkiem būs iespēja īpašā sitiena spēka turnīrā, kuru organizē "Salaspils cīņu klubs" un kas Latvijā notiks jau otro reizi, norāda organizatori.

Savukārt vakarpusē Salaspils kultūras nama "Rīgava" Mūzikas un mākslas dārzā notiks jautra brīvdabas dziesmu spēle bērniem un vecākiem "Reiz kādā pasakā", kurā varēs sastapt dažādus pasaku tēlus – gan tos, kas vēl joprojām ir vismīļākie mammām, tētiem un omītēm, gan tos, kas redzami pasaulslavenās multfilmās mūsdienās – Sarkangalvīti, Īkstīti, Karlsonu, Pepiju, Pifu, Sisidru, Buratīno, Sniegbaltīti, Princi, Sniegbaltīti, princesi Elzu un Fionu, Vajanu, kā arī filmu "Sapinušies" un "Dziedi" varoņus.

Latvijas jaunie estrādes solisti izdziedās vissirsnīgākās un pazīstamākās savu tēlu dziesmas, bet pasaku stāstnieka lomā iejutīsies aktieris Jānis Skanis.

Pēc tam svētki Mūzikas un mākslas dārzā turpināsies ar grupu "Mūzikas kolekcija", kura zaļumballes viesus priecēs ar populārām dziesmām, kā arī citu tautu iemīļotākajiem skaņdarbiem angļu, franču, portugāļu un itāļu valodā, vēsta organizatori.

Tikmēr Svētku laukumā pie kultūras nama "Rīgava" skanēs mīlas rokbalāžu programma "Tu un es" – Harija Zariņa dziesmas izpildīs Aija Andrejeva, Alex, Ieva Sutugova, Atis Ieviņš un grupa "Colt", kuras solists Atis Ieviņš pauž: "Rokmūzika vieno! Tā vienmēr bijis un būs. Tā vieno dažādas paaudzes, atšķirīgus viedokļus, valodas, tautas. Tā spēj apvienot mīlu un šķiršanās sāpes, dusmas un prieku vienā liriskā roka skaņdarbā, kas neatstāj vienaldzīgu. Harijs Zariņš ir roka meistars, kurš ar saviem roka hitiem un mīlas balādēm priecē klausītājus jau gadiem!" Koncertā skanēs jau tautā iemīļotas dziesmas, kā arī daži dziesmu pirmatskaņojumi.

Gaidot pusnakti, Svētku laukumā uzstāsies Intars Busulis un "Abonementa orķestris". Tā būs muzikāli radoša ekspedīcija, krāsains un dzirksteļojošs ceļojums laikā, kur klasiskas vērtības saplūst harmoniskā gammā ar šodienas aktualitātēm, informē svētku organizatori.

Šajā koncertā varēs baudīt Kārļa Lāča un maestro Raimonda Paula dziesmas. Izskanēs pēdējo gadu labākās, labi zināmās un iemīļotās dziesmas latviešu un krievu valodā, kā arī no jaunā solo albuma "Nākamā pietura".

Pusnaktī Salaspils debesis uzplauks svētku kulminācijas salūta ziedos, kurus varēs vērot Svētku laukumā, bet pēc tam uzstāsies grupa "Galaktika", kura izpildīs iemīļotas šlāgermūzikas dziesmas ar dziedātāju Normundu Zušu.

11. jūnijā svētku dalībniekiem būs iespēja doties ekskursijā Daugavas muzejā. Tie, kuri sestdien būs viesojušies Daugavas muzeja radošajā darbnīcā Nacionālajā botāniskajā dārzā, saņems bezmaksas biļeti, kuru uzrādot, ieeja Daugavas muzejā 11. jūnijā būs bez maksas.

Interesenti varēs pavadīt burvīgu dienu Daugavas krastos, kā arī apskatīt jauno muzeja ekspozīciju, skaisto muižas parku, brīvdabas sētu, zvejas tačus un daudz ko citu, vēsta svētku organizatori.

Vairāk informācijas šeit un šeit.