23.05.2017 10:56

Jau 10. gadu Mārupe svinēs bērnu un jauniešu svētkus “Ar vasaru saujā”

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Jau 10. gadu Mārupe svinēs bērnu un jauniešu svētkus “Ar vasaru saujā” Mārupes novada pašvaldība

28. maijā Mārupes novads aicina uz bērnu un jauniešu svētkiem "Ar vasaru saujā", kas šogad apmeklētājus priecēs desmito gadu. Jau tradicionāli svētku norises vieta būs Jaunmārupe, kur līdz ar dažādām atrakcijām Jaunmārupes ūdenstorņa pļavā būs iespēja baudīt plašu koncertprogrammu uz lielās skatuves.

Svētki svētdienas rītā tradicionāli tiks atklāti ar svinīgu svētku gājienu, kurā piedalīsies Mārupes novada izglītības iestāžu un Kultūras nama kolektīvi. Gājiens iesāksies pie Mārupes Mūzikas un mākslas skolas un pa Mazcenu aleju virzīsies uz svētku galveno norises vietu – pie ūdenstorņa, informē Mārupes novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Ilze Žunde.

Svētku koncertā uz lielās skatuves koncertēs Mārupes novada dziedātāji un dejotāji. Pirmo reizi Mārupē notiks māmiņu modes skate kopā ar Kašeru. Skatītājus priecēs aizraujoša un pamācoši muzikāla izrāde visai ģimenei ar līdzdarbošanos "Četras kastes". Svētku noslēgumā ar īpašu koncertu uzstāsies grupa "Musiqq".

Arī šogad svētku norisē piedalās t/c "Spice", kas padarīs svētkus neaizmirstamus, kādam izlozes kārtībā dāvājot divriteni, vēsta I. Žunde.

Visas dienas garumā būs baudāmas dažādas atrakcijas, lielformāta spēles, piepūšamās atrakcijas, karuseļi, "Kalvenes" trušu izstāde, burbuļu lietus un citas radošas aktivitātes.

Savukārt lieli un mazi skriešanas entuziasti svētku dienā aicināti Jaunmārupē piedalīties tautas skrējienā "Mārupe 2017", norāda domes pārstāve.

Šogad novada tautas skrējiens, tāpat kā iepriekšējos gadus, norisināsies pie Jaunmārupes ūdenstorņa ar startu Ozolu ielā. Mazie skrējēji, no 3 līdz 10 gadu vecumam, jau no pulksten 9.30 līdz 10.00 varēs startēt 150 līdz 600 metru distancē. Pārējie no pulksten 12.00 gaidīti 5 kilometru distancē.

Lai piedalītos sacensībās, nepieciešama iepriekšējā pieteikšanās, ko var veikt līdz 25. maijam plkst. 15.00. Dalība skrējienā ir bez maksas, skaidro I. Žunde.