23.04.2017 08:49

Valsts svētkos notiks filmas "Knutifikācija" pirmizrāde

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Valsts svētkos notiks filmas "Knutifikācija" pirmizrāde publicitātes

Valsts svētkos, 4. maijā, Nacionālā Kino centra Latvijas filmu maratona programmā kinoteātrī "Splendid Palace" plkst. 18.00 notiks režisora Ivara Tontegodes dokumentālās filmas "Knutifikācija" pirmizrāde. Filmas galvenais varonis ir ievērojamais dzejnieks, atdzejotājs un literatūrkritiķis, Goda salaspilietis Knuts Skujenieks.

Filmas idejas autore ir Sanda Zālamane, filmu veidojis Lielā Kristapa balvas laureāts, režisors Ivars Tontegode – provokatīvās spēlfilmas "Sēņotāji" (2013) autors, Latvijas Mākslas akadēmijas un Latvijas Kultūras akadēmijas absolvents. Ekrānam režisors ietērpis Knuta Skujenieka skarbo dzīves poēziju krāšņā vizuālā un skaņu materiālā.

Filmā ar īpašu performanci, kurā izmantota Knuta Skujenieka dzeja, piedalās elektroniskās mūzikas mākslinieks Oriole kopā ar hiphoperi Ansi, oriģinālmūziku sacerējušas un iespēlējušas arī muzikālās apvienības "The Pink Elephant" un "The Future Folk Orchestra", īpašu skaņas celiņu filmai veidojis Jevgēņijs Nacišs jeb Aon.

4. maijā filmas pirmizrādes viesi un visi interesenti laipni aicināti atzīmēt filmas iznākšanu klubā "OneOne", kurā uzstāsies filmas tapšanā iesaistītie mūziķi, kā arī viesi – DJ Vital un instrumentālā post-roka grupa no Liepājas "Illa". Notiks arī īpašs, muzikāls Knuta Skujenieka dzejas lasījums.

Jau šobrīd filma sākusi savu ceļu pie ārvalstu skatītājiem – aprīļa beigās "Knutifikācija" tiek demonstrēta prestižā dokumentālo filmu festivāla "Visions du Réel" kinotirgū Šveicē. Tūlīt pēc Latvijas pirmizrādes, kas notiks 4. maija Latvijas filmu maratona ietvaros, "Knutifikācija" tiks iekļauta kinoteātra "Splendid Palace" repertuārā.

Filma tapusi studijā "Mojo Raiser Production" sadarbībā ar studiju" Full Glass Media Production", producente Guna Stahovska, filmu atbalsta Nacionālais kino centrs, Valsts Kultūrkapitāla fonds, Ķekavas un Salaspils pilsētu pašvaldības, kā arī AS "Knauf" un "UP Records" (Lietuva).