21.07.2012 13:00

Vestarda Šimkus vasara pie klavierēm Siguldā

Autors  Elīna Kondrāte
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Audzēkņi mani raksturo kā prasīgu skolotāju. Es to vērtēju pozitīvi," atzīst pasaulslavenais pianists Vestards Šimkus. "Audzēkņi mani raksturo kā prasīgu skolotāju. Es to vērtēju pozitīvi," atzīst pasaulslavenais pianists Vestards Šimkus. www.vestard-shimkus.com

"Laika gaitā esmu sastapis ļoti labus pedagogus, no kuriem guvu daudz vērtīgu zināšanu, tāpēc labprāt dalos ar tām ar jaunajiem pianistiem. Uzskatu to par savu pienākumu," teic izcilais pianists Vestards Šimkus.

Viņš šonedēļ piedalās 10. Starptautiskajos meistarkursos Siguldā. Meistarkursus Siguldas mākslu skolā "Baltais flīģelis" pianists vada jau otro reizi, taču atklāj, ka iepriekš nebija novērojis tik lielu jauno pianistu atsaucību. "Pat nevaru saskaitīt, cik audzēkņu man ir. Katru dienu nāk arvien vairāk un vairāk."

Pirmo reizi necerēti lielu aktivitāti izrādījuši arī klausītāji. V. Šimkus atzīst, ka ir priecīgs par jauno pianistu vēlmi paplašināt redzesloku un uzzināt ko jaunu par klavierspēli no vairākiem izciliem pianistiem.

"Man nepatīk pelt vai slavēt skolēnu prasmes. Iesaku konkrētas lietas, lai detaļas, kas attiecas uz kvalitāti, tiktu izpildītas rūpīgi un precīzi, lai jaunajam pianistam būtu skaidrāka saprašana par klavierspēli." V. Šimkus atceras, ka sastapis arī pedagogus, kuri savus audzēkņus nolamā un sagrauj pašapziņu, taču šādu metodi pianists nosoda.

Mūziķis meistarkursu vadījis daudzās pasaules valstīs, taču tagad visaktīvākie kursi notiek tieši paša mājās, kur klavierspēles mākslu pianists māca mazajai māsiņai Aurēlijai.

Savukārt vaicāts, vai atliek laika izbaudīt arī gleznaino Siguldas ainavu, mūziķis smej, ka vasara šogad vēl nav atnākusi, bet arī laika atpūtai šovasar neatliekot nemaz. "Strādājot ar studentiem, paralēli gatavojos divu nedēļu koncertizbraucienam uz Franciju un Spāniju, kur uzstāšos klasiskās mūzikas festivālos. Šovasar paredzēti koncerti arī Cēsīs un Liepājā."