20.07.2012 15:35

Jaunās pils dārzu piepildīs mūzikas skaņas

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Siguldas Jaunā pils. Siguldas Jaunā pils. www.vietas.lv

Jūlija svētdienu rītos pulksten 11 Siguldas Jaunās pils dārzā ikviens aicināts baudīt kamermūzikas koncertus ciklā "Bēthovens un Sigulda", kā arī brokastot pils dārzā.

Vēl gaidāmi divi Muzikālo brokastu koncerti. 22. jūlija koncertā muzicēs 25 jaunie mūziķi no Latvijas mūzikas vidusskolām un augstskolām, kuri šonedēļ spodrinājuši savu muzikālo meistarību pie pedagogiem desmitajos starptautiskajos latviešu jauno mūziķu meistarkursos Siguldā un ir to dalībnieki.

Koncertā uzstāsies gan instrumentālisti dažādos kameransambļos, gan vokālisti. Klausītāji varēs dzirdēt flautu, klavieru kvartetus, koka pūšaminstrumetu trio un duetu, Dž. Pergolezi, A. Skarlati un ārijas no V. A. Mocarta operas ,"Figaro kāzas". Koncertu atklās meistarkursu pasniedzēja Vācijā dzīvojošā izcilā latviešu pianiste Lauma Skride un čellists Mārcis Kuplais, vēsta portāls "Sigulda.lv".

Savukārt nākamsvētdien, 29. jūlijā, Muzikālo brokastu apmeklētājus priecēs jaunie, bet jau pieredzējušie skatuves mākslinieki, čellists Valters Pūce un pianists Artūrs Cingujevs.

Ar šo koncertu noslēgsies šīs vasaras kamermūzikas koncertu cikls "Bēthovens un Sigulda" Siguldas Jaunās pils dārzā. Muzikālās brokastis pie Siguldas Jaunās pils ir unikāla iespēja brokastot ar ģimeni vai draugiem Pils dārzā un gūt lielisku muzikālo baudījumu.