04.04.2017 14:30

10 ekspresjautājumi Litai Beiris

Autors  "Kodols"
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
10 ekspresjautājumi Litai Beiris Jānis Deinats; publicitātes

No 7. līdz 24. aprīlim jau 22. reizi norisināsies Starptautiskais Baltijas Baleta festivāls, skatītājiem piedāvājot izrādes Rīgā, Rēzeknē, Preiļos un Ventspilī. Šogad festivāla tēma ir "Mīlestība", lai vairotu labo, skaisto, cildeno un mūžīgo cilvēkos visā pasaulē.

Kā informē festivāla direktore Lita Beiris, šā gada festivāla īpašie viesi būs Pekinas Dejas teātris un Čikāgas džeza dejas kompānija "Giordano Dance Chicago". Tāpat programmā paredzēts tradicionālais festivāla atklāšanas koncerts Rīgas Starptautiskajā dzelzceļa stacijā, festivālam veltītā izstāde galerijā "Centrs", Zviedrijas kino vakars, kā arī citas aktivitātes.

1. Viens no aizkustinošākajiem brīžiem dzīvē...

Nevaru pateikt. Manuprāt, visa dzīve ir aizkustinoša, jo katru dienu viens piedzīvotais aizkustinājums ir lielāks par otru.

2. Kas jūs iedvesmo darbam?

Radošs skats otrā cilvēkā. Saikne ar otru cilvēku, kad saproti – esi ar viņu uz viena viļņa bez vārdiem.

3. Kādi ir jūsu veselīgie ieradumi?

No rīta obligāti iedzeru glāzi ūdens un jau trīsdesmit gadus brokastīs ēdu auzu putru ‒ vārītu ūdenī, bet komplektā ar sausajiem augļiem.

4. Kādi ir jūsu kaitīgie ieradumi?

Saldumi. Nevaru bez saldumiem vakarā... Tas ir tik garšīgi!

5. Kas ir ekstrēmākais, ko dzīvē esat darījusi?

Vispār es neesmu ekstrēmu izklaižu cienītāja, taču vienreiz ar velosipēdu Murjāņos no kalna braucu pēc zemeņu stādiem. Domāju, ka nositīšos! (Smejas.) Turklāt pa taciņu man pretī nāca milzīgs zirgs ar jātnieci mugurā... Paldies Dievam, toreiz viss beidzās laimīgi.

6. Kultūras baudījums, kas pēdējā laikā atstājis spilgtāko iespaidu?

Domāju un esmu pārliecināta, ka par tādu kļūs mūsu baleta festivāla viesu – leģendārās deju grupas "Giordano Dance Chicago" – uzstāšanās Rīgas Kongresu namā 13. aprīlī. Viņi ir vienreizēji un neatkārtojami, džezu pārvēršot dejā, un tas ir jāredz.

7. Grāmata vai filma, ko ieteiktu izlasīt vai noskatīties citiem.

Par grāmatu nezinu, bet, runājot par filmām, gribu noskatīties "La La Land", lai saprastu, par ko viņi saņēma daudzās "Oskaru" nominācijas un redzētu, vai izslavētie aktieri patiešām kustas tik izcili, kā rakstīts recenzijās.

8. Kādu mūziku klausāties?

Pirmkārt, ne skaļu. Pārsvarā tie ir astoņdesmito un deviņdesmito gadu hiti, kas man patīk tāpēc, ka tie ir tik dvēseliski un mīļi, ka tie nav sveši, auksti, metāliski un konstruktīvi.

9. Iecienīta vieta, kur pusdienot.

Kad galīgi nav kur likties, dodos uz "Double Coffe", kur var dabūt kartupeļu pankūkas ar lasi. Ātri, labi un garšīgi!

10. Vieta, ko noteikti iesakāt apmeklēt.

Itāliju! Tā ir kā vienots muzejs zem atklātām debesīm. Un "La Fenice" teātri Venēcijā.