03.04.2017 13:10

Ikšķilē notiks III Latvijas vokālo ansambļu festivāls

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ikšķilē notiks III Latvijas vokālo ansambļu festivāls publicitātes

Ikšķiles tautas nama jauktais vokālais ansamblis "Gaudium" nu jau tradicionāli rīko Latvijas vokālo ansambļu parādi. Šogad festivāls notiks 22. aprīlī, un tā moto ir "Ticam un mīlam".

"Bez ticības un mīlestības nevar dzīvot neviens. Un mūzikas eņģeļi stiprina mūsu dziedātmīlošo tautu. Enerģiju apmaiņa, emociju bagātināšana, pieredze, to iegūst ne tikai festivāla dalībnieki, bet arī dziesmu draugi – klausītāji," norāda festivāla rīkotāja un vokālā ansambļa "Gaudium" vadītāja Inguna Rijniece.

Šogad Didža Rijnieka komponētā festivāla himna ar Ojāra Vācieša vārdiem "Dzīve pilna mūzikas", ko izpilda festivāla dalībnieku kopkori,s vienos 23 vokālos ansambļus ar apmēram 200 dalībniekiem no visas Latvijas.

Savukārt katrs kolektīvs atsevišķi – atbilstoši savām spējām un repertuāram – piedalīsies kādā no trim festivāla koncertiem. Plkst. 12.00 Baskāju Karmela ordeņa māsu klostera baznīcā un plkst. 15.00 Ikšķiles ev. lut. Sv.Meinarda baznīcā notiks garīgās mūzikas koncerti, bet plkst. 18.00 koncerts "Ticam un mīlam" Ikšķiles tautas namā.

Festivāla piedalīsies vokālie ansambļi: "Karma" (Ropaži), "Undīne" (Olaine), "Mēs tikāmies martā" (Ādaži), "Ferrovia" (Skrīveri), "Guns" (Jelgava), "Reiz bija" (Limbaži), "Ad Rem" (Valmiera), "Svīre" (Suntaži), "Noktirne" (Krāslava), "Eliksīrs" (Bauska), "Adiaminde" (Skulte), "Stīga" (Rīga), "Priekā" (Cīrava), "Krustpilieši" (Krustpils), "Spīdala" un vīru vokālais ansamblis (Aizkraukle), "Noktirne" un "Klusie ūdeņi" (Naukšēni), "Madara" (Ozolnieki), "In Vita" (Ciemupe), "Saime" (Ogresgals), "Vivo" (Tīnūži) un "Gaudium" (Ikšķile).